Buzz

Ακόμη μια πειρατεία: Ο Τομ Χανκς είναι ο «Captain Phillips»

στα 10

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός καπετάνιου που δέχτηκε να παραδοθεί ως όμηρος σε Σομαλούς πειρατές προκείμενου να εξασφαλίσει την ασφάλεια του πληρώματός του, το νέο φιλμ του Πολ Γκρίνγκρας εξιστορεί μια τεταμένη ιστορία εν πλω.

Ακόμη μια πειρατεία: Ο Τομ Χανκς είναι ο «Captain Phillips»

Ηταν Απρίλιος του 2009 όταν το φορτηγό πλοίο Maersk Alabama δέχτηκε επίθεση πειρατών στα ανοιχτά της Σομαλίας. Το πλήρωμα του κατόρθωσε να ανακτήσει γρήγορα τον έλεγχο του σκάφους, αλλά ο καπετάνιος του Ρίτσαρντ Φίλιπς εξακολουθούσε να βρίσκεται στα χέρια των Σομαλών που τον πήραν ως όμηρο μαζί τους εγκαταλείποντας το σκάφος.

Ο Φίλιπς, ήταν ο πρώτος Αμερικάνος που πιάστηκε όμηρος από Σομαλούς και μια μεγάλη επιχείρηση του Αμερικάνικου στρατού στήθηκε για την απελευθέρωσή του, με την βοήθεια τριών πολεμικών πλοίων.

Ο Γκρίνγκρας έχοντας αποδείξει ότι ξέρει να κρατά την αγωνία στα άκρα κι έχοντας δοκιμαστεί στην περιπέτεια με τις ταινίες του Μπορν, βρίσκει εδώ την ευκαιρία να κάνει μια ταινία που έχει τα φόντα να προσελκύσει τόσο όσους αναζητούν μια ταινία δράσης, αλλά και θεατές που προτιμούν πιο σκεπτόμενες κινηματογραφικές απολαύσεις.

Εν τούτοις δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις πως η προσέγγισή του μοιάζει μια ιδέα πιο «ηρωική» απ΄όσο θα περίμενες πάνω σε ένα θέμα που πρόσφατα προσέγγισε με εξαιρετικό τρόπο ο Τομπίας Λίντχολμ στο «Πειρατεία στον Ωκεανό».

Δείτε το τρέιλερ: