Buzz

Advent Calendar: 5 Δεκεμβρίου 2015

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, κρυφοκοιτάζει τις πιο ωραίες πρώτες ματιές στο σινεμά.

Advent Calendar: 5 Δεκεμβρίου 2015

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα - δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Αχ αυτό το βλέμμα! Από την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σάς κάνει «δώρο» τις ωραιότερες πρώτες ματιές στο σινεμά: την πρώτη φορά που δυο μάτια είδαν κάτι που θα τους άλλαζε τη ζωή (ή, έστω, θα μάς άλλαζε δυο ώρες από τη δική μας). Ματιές γεμάτες έρωτα, απορία, αισιοδοξία, μελαγχολία, καρδιοχτύπι, γέλιο, αναστάτωση. Επειδή οι μέρες που ζούμε δε μάς κάνουν απαραίτητα να ατενίζουμε το μέλλον με ενθουσιασμό, κερδίζουμε ενέργεια από τα ωραιότερα πρώτα βλέμματα της οθόνης. Για 25 μέρες, το Flix σάς κοιτάζει κατάματα και σάς φτιάχνει το κέφι, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Η ταινία - «Vicky Cristina Barcelona» του Γούντι Αλεν, 2008 Ο Γούντι Αλεν ξεκινά τις ευρωπαϊκές περιπλανήσεις του μ' αυτήν την ταινία, εκτός αγγλόφωνου εδάφους, αλλά παρουσιάζει το διασκεδαστικότερο σενάριο της νεότερης περιόδου του. Δυο ολόδροσες Αμερικανίδες φίλες πηγαίνουν για διακοπές στην Ισπανία (η Βαρκελώνη συναγωνίζεται σε ομορφιά τη Σκάρλετ Τζοχάνσον και τη Ρεμπέκα Χολ) κι ερωτεύονται τον ίδιο γοητευτικό ζωγράφο, μόνο που εκρηκτική πρώην σύζυγός του δεν είναι έτοιμη να κλείσει το κεφάλαιο του παθιασμένου έρωτά τους.

Το βλέμμα - Η Βίκι κι η Κριστίνα επισκέπτονται μια γκαλερί της Βαρκελώνης που έχει εγκαίνια. Κανένα από τα εκθέματα, ωστόσο, δεν έχει το σεξ απίλ του Χουαν Αντόνιο που ξεπροβάλλει μ' ένα ποτήρι κρασί τόσο κόκκινο όσο το πουκάμισό του. Η Βίκι, η Κριστίνα, η Βαρκελώνη κι ολόκληρος ο κόσμος αναστενάζουν ταυτόχρονα.

Με κλειστά μάτια - Αν δεις το «Vicky Cristina Barcelona» σε μια γεμάτη αίθουσα, με κλειστά τα μάτια και χωρίς ν' ακούς τον ήχο της ταινίας, είναι βέβαιο ότι θα καταλάβεις τη στιγμή αυτής της πρώτης εμφάνισης του Χαβιέρ Μπάρδεμ στην ταινία, που συνδυάζει το κλασικό μεσογειακό αρσενικό, με το βλέμμα του καταραμένου καλλιτέχνη. Ο Μπαρδέμ κι η Πενέλοπε Κρουζ ήταν ήδη ζευγάρι στα γυρίσματα της ταινίας και παντρεύτηκαν δυο χρόνια αργότερα.

vicky cristina barcelona gif

Δείτε εδώ τα προηγούμενα παράθυρα του advent calendar που άνοιξε φέτος το Flix:

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε πέρσι το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

vicky cristina barcelona poster 607