Buzz

Αντίο υπέροχη Τσους Λαμπρεάβε

στα 10

Μια από τις «μούσες» του Πέδρο Αλμοδόβαρ πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Αντίο υπέροχη Τσους Λαμπρεάβε
H Τσους Λαμπρεάβε στο «Volver»

Οχι μόνο ηθοποιός σε ταινίες του Αλμοδοβάρ αφού ξεκίνησε την καριέρα της ήδη από το 1958, μα απόλυτα συνδεδεμένη με το δικό του σύμπαν έχοντας παίξει στις περισσότερες από τις ταινίες του, πολύ πριν εκείνος γνωρίσει διεθνή επιτυχία, ήδη από τις «Αμαρτωλές Καλόγριες».

Γεννημένη το 1930 η Μαρία Χεσούς Λαμπρεάβε Πέρες υπήρξε μια από πιο αναγνωρίσιμες κι αστείες καρατερίστες στην ιστορία του Ισπανικού σινεμά. Με αφορμή τον θάνατό της, ο Πέδρο Αλμοδοβάρ, έγραψε ένα τρυφερό άρθρο γι αυτήν στην El País: «Υπήρξα γοητευμένος από την Τσους πολύ πριν γίνω σκηνοθέτης. Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε, ένοιωθα ότι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια.»

Δείτε ακόμη: The Almodovar Babushka

το μυστικό μου λουλούδι 607 Με τη Ρόσι ντε Πάλμα στο «Το Μυστικό μου Λουλούδι»

«Η Τσους με έκανε να νιώθω ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα. Ηταν μια ηθοποιός που μπορούσε να παίξει ρόλους τους οποίους εμπνεόμουν από την μητέρα μου. Υπήρξε κομμάτι μια σειράς σπουδαίων ηθοποιών που δίχως αυτούς το Ισπανικό σινεμά δεν θα μπορούσε να υπάρξει».

volver γυρίσματα τσους λαμπρεάβε 607 Στα γυρίσματα του «Volver»

Βραβευμένη με Γκόγια για την ερμηνεία της στο «Belle Époque» του Φερνάντο Τρουέμπα και με το βραβείο ερμηνείας στις Κάννες μαζί με τις συμπρωταγωνίστριες της στο «Volver» του Αλμοδοβάρ, η Τσους είχε κερδίσει ούτως ή άλλως μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα σ΄εκείνες τις ηθοποιούς που δεν μπορούσαν παρά να κλέψουν μια σκηνή και μαζί την καρδιά σου.

γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης 607 Με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ κι όλο το καστ του «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης»

Δείτε εδώ μερικές από τις πιο ξεχωριστές ερμηνείες της Τσους Λαμπρεάβε:


Δείτε ακόμη: Πρώτο τρέιλερ για την «Julieta» του Πέδρο Αλμοδοβάρ