Φεστιβάλ / Βραβεία

«A Second Chance»: O Νικολάι Κόστερ Βαλντάου κάνει όλες τις λάθος επιλογές στη νέα ταινία της Σουζάνε Μπίερ

στα 10

Επιστρέφοντας στο δράμα μετά την ρομαντική ηλιόλουστη κομεντί του «Ερωτας Είναι», η Δανέζα σκηνοθέτης δοκιμάζει ξανά μια γνώριμη συνταγή που εδώ, δείχνει να λειτουργεί.

«A Second Chance»: O Νικολάι Κόστερ Βαλντάου κάνει όλες τις λάθος επιλογές στη νέα ταινία της Σουζάνε Μπίερ

Μπορεί συχνά οι ταινίες της Σουζάνε Μπίερ να δείχνουν λίγο περισσότερο δραματικές απ΄όσο θα θέλαμε (αλλά ακριβώς όσο θέλουν οι ψηφοφόροι των Οσκαρ), όμως η Δανέζα σκηνοθέτης ξέρει αναμφίβολα να στήνει συγκινητικές ιστορίες κι ενδιαφέροντες χαρακτήρες μέσα σε ένα γοητευτικά δομημένο πλαίσιο, ακόμη κι πολλές φορές δεν μπορεί να αντισταθεί στην παρόρμηση της να γίνει διδακτική και ηθικοπλαστική.

Γραμμένο για μια ακόμη φορά από την Μπίερ και τον μόνιμο συνεργάτη της στα σενάρια των ταινιών της Αντερς Τόμας Γιένσεν, το «A Second Chance» δοκιμάζει να χωρέσει στην ιστορία μερικών ανθρώπων μεγαλύτερα ηθικά ερωτήματα και υπόσχεται να κάνει ακόμη και τους δυνατούς θεατές να συγκινηθούν.

Αυτό που ξεκινά σαν αστυνομικό δράμα, όταν δυο συνάδελφοι που έχουν επιλέξει διαφορετικούς δρόμους στην ζωή τους, θα βρουν σε μια έφοδο τους σε ένα σπίτι, ένα μωρό κλειδωμένο στην ντουλάπα, θα γίνει γρήγορα ένα βαθύ οικογενειακό δράμα, όταν ο ένας από αυτούς θα απαγάγει το μωρό θέλοντας να του προσφέρει την οικογενειακή ευτυχία που του λείπει.

Μόνο που όπως πάντα συμβαίνει στο σινεμά (αλλά και στη ζωή) μια απόφαση σαν αυτή δεν είναι ποτέ δίχως συνέπειες και η ζωή του αστυνομικού και της γυναίκας του, αλλά και των γονιών του βρέφους θα ανατραπεί για πάντα.

Με τον Νικολάι Κόστερ Βαλντάου του «Game of Thrones», την Μαρία Μπονεβί, τον Ουρλιχ Τόμσεν και τον Νικολάι Λι Κάας στου πρωταγωνιστικούς ρόλους και την Zenteopa σταθερά στην παραγωγή, το φιλμ θα κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Τορόντο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, πέρνοντας το προβάδισμα από το «Serena» την αμερικάνικη ταινία εποχής με τον Μπράντλεϊ Κούπερ και την Τζένιφερ Λόρενς, που η Μπίερ έχει ολοκληρώσει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο και η οποία εξακολουθεί να αγνοείται, χαμένη στον προγραμματισμό των αμερικάνικων στούντιο.

Διαβάστε ακόμη:

H Σουζάνε Μπίερ μας αποκαλύπτει την ρομαντική πλευρά της