Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


ακίνητο ποτάμι 607

Ακίνητο Ποτάμι του Αγγελου Φραντζή

Το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι μια ταινία αντιθέσεων. Το δηλώνει κι ο τίτλος της: ένα ποτάμι δεν είναι ποτέ ακίνητο, μπορεί μόνο να είναι παγωμένη η επιφάνειά του, ενώ κάτω απ' αυτή το νερό τρέχει με ορμή. Με τον ίδιο τρόπο, η πέμπτη ταινία του Αγγελου Φραντζή είναι ένα φιλμ ήρεμο, με μια βαρύτητα εικαστική και φιλοσοφική, που κάθε τόσο αφήνει να εκραγεί το πάθος, ή η απόγνωση των ηρώων του. Αυτοί είναι η Αννα (Κάτια Γκουλιώνη) και ο Πέτρος (Ανδρέας Κωνσταντίνου), ένα ζευγάρι που αγαπιέται επίμονα, παρότι η σχέση τους είναι, συμβολικά, δύστοκη. Η ζωή τους έχει αλλάξει, έχουν μεταφερθεί σε μια παγωμένη, βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας χάρη στη δουλειά εκείνου και για μήνες δεν μπορούν να κάνουν σεξ. Οταν, λοιπόν, η Αννα μένει έγκυος, οι αντιδράσεις τους είναι κι αυτές αντίθετες. Ο Πέτρος θεωρεί, απρόθυμα και βασανιστικά, αλλά όπως επιβάλει η λογική, ότι η γυναίκα του τον έχει απατήσει. Η Αννα το αρνείται και πιστεύει ότι το μωρό είναι δώρο Θεού: για να το ερμηνεύσει και να το αποδεχτεί, στρέφεται στη θρησκεία, με την υποστήριξη της τοπικής ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας.

Θα μπορούσε κανείς να το δει κι ως φόρο τιμής στον Αντρέι Ταρκόφσκι, είναι όμως οι σταθεροί προβληματισμοί του Αγγελου Φραντζή στην πιο ώριμη, μπαρόκ, μεγαλεπήβολη εκδοχή τους. Βραβευμένη από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

the bodyguard

Ο Σωματοφύλακας (The Bodyguard) του Μικ Τζάκσον

Ο Φρανκ Φάρμερ πιστεύει στον απόλυτο έλεγχο. Στην πραγματικότητα, η καριέρα του εξαρτάται απόλυτα από αυτόν. Ο Φρανκ είναι ένας πρώτης τάξης σωματοφύλακας - ίσως ο καλύτερος που υπάρχει. Παλαιότερα ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών αφιερώνοντας τη ζωή του στην προστασία δύο Αμερικανών προέδρων και πολλών άλλων πανίσχυρων «πελατών». Ο Φρανκ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Ρέιτσελ Μάρον. Η Ρέιτσελ είναι αστέρι της ποπ, που η καριέρα της έχει φτάσει στα ύψη. Όμως, παράλληλα με την επιτυχία, έχει μάθει να συμβιώνει με τις... συνηθισμένες «παγίδες» του επαγγέλματος: έναν σκληρό μάνατζερ, έναν δολοπλόκο υπεύθυνο Τύπου, εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν αλλά και κάποιους που δεν τη συμπαθούν ιδιαίτερα. Στην πραγματικότητα, εδώ και αρκετό καιρό, η Ρέιτσελ δέχεται απειλητικά γράμματα από έναν αυτοαποκαλούμενο μανιώδη θαυμαστή της. Έτσι αποφασίζει να προσλάβει σωματοφύλακα και ο Φρανκ Φάρμερ αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

happy end

Happy End του Αμος Κόλεκ

Η Βάλερι έρχεται στη Νέα Υόρκη από τη Γαλλία, αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο: να γίνει σταρ του σινεμά. Είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία, αλλά δεν έχει υπολογίσει την εχθρότητα που αναπτύσσεται ανάμεσα σ’ αυτήν και τον Τζακ, έναν κυνικό σεναριογράφο που, πικραμένος από τον χωρισμό του απ’ τη γυναίκα του, θεωρεί ότι η μικρή Γαλλίδα αντιπροσωπεύει όλα όσα μισεί στις γυναίκες.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.30 στην ΕΡΤ 3

Match Point 607

Match Point του Γούντι Αλεν

Ο Κρις, ένας φτωχός Ιρλανδός πρώην πρωταθλητής του τένις, αναζητά την τύχη του στο Λονδίνο. Εκεί θα γνωρίσει την πλούσια οικογένεια των Χιούετ και θ' αρχίσει να εργάζεται στην επιχείρησή τους. Στη συνέχεια, θα παντρευτεί την κόρη της οικογένειας, την Κλόι, ενώ, παράλληλα, θα ξεκινήσει ερωτική σχέση με μια ελκυστική, φιλόδοξη Αμερικανίδα, την Νόλα. Σύντομα η Νόλα μένει έγκυος και προσπαθεί να πείσει τον Κρις να εγκαταλείψει τη γυναίκα του.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΣΚΑΪ

belle

Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα (Belle) του Μαμόρου Χοσόντα

Εχοντας κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το 2021, η νέα ταινία του Χοσόντα μιλάει για την Σούζου, ένα ντροπαλό, καθημερινό κορίτσι γυμνασίου που ζει σε ένα χωριό. Για χρόνια ήταν η σκιά τού εαυτού της. Οταν, όμως, μπαίνει στο «U», έναν απίστευτο εικονικό κόσμο, δραπετεύει στην διαδικτυακή της περσόνα, την Μπελ, μια πανέμορφη παγκοσμίου βεληνεκούς τραγουδίστρια. Μία μέρα, η συναυλία της διακόπτεται από ένα τερατώδες πλάσμα που κυνηγούν αυτόκλητοι τιμωροί. Καθώς το κυνήγι θεριεύει, η Σούζου ξεκινά ένα επικό ταξίδι αναζήτησης της ταυτότητας αυτού τού μυστηριώδους «τέρατος» και να ανακαλύψει την αληθινή της ταυτότητα σε έναν κόσμο, όπου μπορείς να είσαι οποιοσδήποτε.

Το αριστούργημα του σκηνοθέτη Μαμόρου Χοσόντα και του Studio Chizu. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.30 στο Cosmote Cinema 1

Dolor y Gloria 607

Πόνος και Δόξα (Dolor y Gloria) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, 2 Οσκαρ, 13 ευρωπαικά βραβεία, εκατομμύρια εισιτήρια σε όλον τον κόσμο. Μία προσωπική ταινία, μία κατάθεση ψυχής από έναν από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες των τελευταίων δεκαετιών. Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μετρά 40 χρόνια καριέρας, που ειδικά από τα μέσα των 90ς απογειώθηκε – τόσο από την πένα των κριτικών, αλλά, κυρίως, μέσα στις καρδιές των θεατών. Γιατί ήταν πάντα φρέσκος, πρωτότυπος, τολμηρός, αστείος, σπαραχτικός, τρελός. Κι αυτή του η ταινία, ήρθε το 2019, όταν έκλεισε τα 70 του χρόνια, σαν δώρο. Γιατί μάς επέτρεψε γενναιόδωρα να κοιτάξουμε κατάματα την προσωπική του κρίση, όσο εκείνος κοιτούσε πίσω τη ζωή του.

Στην πιο αυτοβιογραφική στιγμή της καριέρας του, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ βγάζει από την πρίζα την εξτραβαγκάντζα που τον έκανε διάσημο και δίνει ατόφιο, χειροποίητο, ανεξάντλητο... πόνο και δόξα σε μια εμμονική επιστροφή στο σινεμά (του). Βραβείο Ανδρικού Ρόλου για τον Αντόνιο Μπαντέρας στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix