Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 15 Ιουλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 15 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


hunger games catching fire

Αγώνες Πείνας: Φωτιά (The Hunger Games: Catching Fire) του Φράνσις Λόρενς

Αν έχετε διαβάσει το δεύτερο βιβλίο της Σούζαν Κόλινς, η Πρωτεύουσα και ο Πρόεδρος Σνόου, κάθε άλλο παρά δέχτηκαν με χαρά το γεγονός ότι οι κανόνες του «παιχνιδιού» άλλαξαν κι ότι χάρη στην απειθαρχία της Κάτνις, η νεαρή νικήτρια και ο «αγαπημένος της» Πίτα έχουν μεταμορφωθεί, έστω και άθελά τους, σε σύμβολα μια αντίστασης ενάντια στην καταπίεση της Πρωτεύουσας. Ετσι, ο Πρόεδρος Σνόου, καταστρώνει ένα δαιμόνιο σχέδιο εξόντωσης, ξαναστέλνοντας την Κάτνις και τον Πίτα στην αρένα, σε μια επετειακή διοργάνωση που ξαναφέρνει ως διαγωνιζόμενους τους παλαιότερους νικητές. Αυτή τη φορά, η Κάτνις πρέπει όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να κρατήσει ζωντανή τη φωτιά της επανάστασης που η ίδια έχει πυροδοτήσει.

Το δεύτερο μέρος του δυστοπικού franchise των βιβλίων της Σούζαν Κόλινς ξεπερνά το πρώτο σε σκοτεινό σασπένς και σεξ απίλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 1

elizabeth

Elizabeth του Σεκάρ Καπούρ

Το 1558 η Ρωμαιοκαθολική Μαρία Α΄ της Αγγλίας πεθαίνει, αφήνοντας την Προτεστάντισσα ετεροθαλή αδελφή της Ελίζαμπεθ τον θρόνο. Η Ελίζαμπεθ ήταν φυλακισμένη για την υποτιθέμενη συνωμοσία να δολοφονήσει τη Μαρία, αλλά πλέον οι κατηγορίες έχουν αποσυρθεί εξαιτίας της στέψης της. H Ελίζαμπεθ περιτριγυρίζεται από γαμπρούς μετά από παρότρυνση του Γουίλιαμ Σέσιλ να παντρευτεί διότι μια τέτοια κίνηση θα ασφάλιζε το θρόνο της. Η Ελίζαμπεθ όμως διατηρεί μυστική σχέση με τον αγαπημένο της Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, παρόλο που ο Σέσιλ της έχει ξεκαθαρίσει ότι μια μονάρχης δεν έχει ιδιωτική ζωή.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στον ΑΝΤ1

Tarde Para Morir Joven

Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι (Tarde Para Morir Joven) του Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ Καστίγιο

Σε μια απομονωμένη κοινότητα στις Άνδεις, όπου οι κάτοικοι έχουν αποκηρύξει το σύγχρονο τρόπο ζωής,μια παρέα εφήβων συνειδητοποιεί πως προστατεύεται από τις απειλές της πόλης, όχι ομως και από τα ανθρώπινα πάθη.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

v for vendetta

V For Vendetta του Τζέιμς Μακτίγκ

Μεταφερόμαστε στο μέλλον, όταν η Μεγάλη Βρετανία θα βρεθεί κάτω από το ζυγό ενός διεφθαρμένου, ολοκληρωτικού καθεστώτος. Ηγέτης και απόλυτος άρχοντας, ο Άνταμ Σάτλερ, που οι μιλιταριστικές του μέθοδοι έχουν επιβάλλει τον φόβο και τον τρόμο. Σ' αυτόν τον παρακμιακό κόσμο των καταδοτών και των αδίστακτων μυστικών πρακτόρων, η Ίβι γνωρίζεται με τον V, έναν μασκοφόρο ιδεαλιστή τρομοκράτη, ειδικό στις πολεμικές τέχνες και αποφασισμένο να ανατρέψει το φασιστικό καθεστώς του Σάτλερ. Έχοντας συλλάβει ένα ιδιοφυές σχέδιο προκειμένου να ανατινάξει το κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου - όπως είχε επιχειρήσει ο αναρχικός Γκάι Φοκς την ίδια ημερομηνία το 1605 - ο V θέτει σε εφαρμογή τις ανορθόδοξες μεθόδους του και χειρίζεται τους πράκτορες του Σάτλερ ως πιόνια του ενώ η Ίβι ζει τα δρώμενα από κοντά και ο αστυνομικός ντετέκτιβ Φιντς βρίσκεται στο κατόπι του.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Star

world war z 607

Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ (World War Z) του Μαρκ Φόρστερ

Eνας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζέρι Λέιν, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

O Μπραντ Πιτ είναι το αντίδοτο για τις ορδές των ζόμπι που απειλούν τον πλανήτη, στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Μαξ Μπρουκς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.40 στον Alpha

entrapment

Διπλή Παγίδα (Entrapment) του Τζον Αμιελ

Μια υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας, η Τζιν Μπέικερ, αναλαμβάνει να βρει τον υπαίτιο πίσω από την κλοπή ενός πίνακα του Ρέμπραντ ανυπολόγιστης αξίας. Για να το καταφέρει, θα πείσει έναν περιβόητο κλέφτη έργων τέχνης να τη βοηθήσει με τις γνώσεις του. Αν και καχύποπτος στην αρχή, ο ΜακΝτάγκαλ δέχεται να τη βοηθήσει, αρκεί να περάσει τις τεχνικές δοκιμασίες στις οποίες θα την υποβάλλει. Η Τζιν κατά βάθος πιστεύει ότι αυτός είναι ο κλέφτης του πίνακα που όλοι αναζητούν, όμως το παιχνίδι αμοιβαίας έλξης, αλλά και καχυποψίας που ξεκινά μεταξύ τους, έχει τώρα τον πρώτο λόγο.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

flamin hot

Flamin' Hot της Εύα Λογκόρια

Ο Ρίτσαρντ Μοντανιές αποφασισμένος να εγκαταλείψει τις παράνομες διασυνδέσεις του από τις οποίες ζούσε, προσλαμβάνεται ως επιστάτης σε ένα εργοστάσιο της Frito-Lay όπου παρασκευάζονται διάφορα σνακ της εταιρείας. Η δουλειά αυτή θα του δώσει μία έμπνευση για ένα ξεχωριστό είδος σνακ που θα σώσει την εταιρεία από την οικονομική πτώση και θα στείλει αυτόν στο γραφείο των στελεχών.

Σας ενδιέφερε ποτέ για το πως δημιουργήθηκαν τα καυτερά Cheetos. Αν ναι, τότε θα βρείτε ενδιαφέρουσα την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Εύα Λονγκόρια.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

A Beautiful Mind

Ενας Υπέροχος Ανθρωπος του Ρον Χάουαρντ

Ο ιδιοφυής, αλλά αρκετά εσωστρεφής μαθηματικός, Τζον Νας, θα στρέψει από νωρίς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του μετά από τις σημαντικές θεωρίες του πάνω στα μαθηματικά και τη θεωρία των παιγνίων. Η πολυτάραχη ζωή του, ωστόσο, θα έχει επίδραση στην προσωπικότητά του, απαιτώντας αρκετές μάχες μέχρι την αναγνώριση του έργου του από τη διεθνή κοινότητα, που θα έρθει κάποια στιγμή με το βραβείο Νόμπελ.

Τέσσερα Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Β' Γυναικείου Ρόλου για την Τζένιφερ Κόνελι) για την ταινία του Ρον Χάουαρντ.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.45 στο Cosmote Cinema 2