Συνέντευξη

Νίκος Τριανταφυλλίδης: «Οσο ενοχλούμε, κάτι καλό κάνουμε!»

στα 10

Σήμερα ξεκινά το 10ο Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Gagarin 205 και η ζωοδότρια δύναμή του, ο σκηνοθέτης και παραγωγός Νίκος Τριανταφυλλίδης μίλησε γι’ αυτό στο Flix, με μια… «ντανταϊστική, πανκ διάθεση».

Νίκος Τριανταφυλλίδης: «Οσο ενοχλούμε, κάτι καλό κάνουμε!»

Το Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου κλείνει 10 χρόνια και τα γιορτάζει από σήμερα μέχρι την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, μ’ ένα επετειακό ξεσάλωμα που περιλαμβάνει από το «Χόμπυ μου ο Βιασμός» μέχρι τα Κακά Κορίτσια live και τις ξεχασμένες ταινίες Ελλήνων Βουλευτών!

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και του Gagarin 205, κατάφερε για δέκα χρόνια – και άλλα που έρχονται – να επιβάλλει την πιο απενοχοποιημένη συνάντηση σινεφίλ στην Αθήνα.

Σκηνοθέτης και παραγωγός, μετά από ταινίες σαν το «Ράδιο Μόσχα», το «Μαύρο Γάλα» και το «Screamin’ Jay Hawkins», ο Τριανταφυλλίδης διοργανώνει συναυλίες, επιμένει στη «διάσωση» των καλτ ελληνικών ταινιών και των ανθρώπων τους και δε σταματάει να ταράζει τα νερά.

Με αφορμή το Φεστιβάλ που ξεκινά σήμερα, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης μίλησε στο Flix για το καλτ ως είδος (και τρόπο ζωής!), τη σύνδεση του Κώστα Γκουσγκούνη με την Ανχελα Μέρκελ, τον Σουγκλάκο, την Τίνα Σπάθη, τον Φωκίωνα Μπόγρη, τον Κάρολο Ζωναρά, τους… αγαπημένους του Ελληνες κριτικούς, το Κέντρο Κινηματογράφου και την επόμενη ταινία του, τους «Αισθηματίες», που ξεκινά γυρίσματα σε δυο-τρεις μήνες. Δείτε το βίντεο.