Συνέντευξη

Game of Thrones: Αποκλειστικές συνεντεύξεις στο Flix!

στα 10

Σε λίγα μόνο 24ωρα ο δεύτερος κύκλος του «Game of Thrones» ξεκινά. Το Flix ταξίδεψε στο Λονδίνο, συνάντησε δημιουργούς και πρωταγωνιστές της σειράς και απέσπασε πληροφορίες για τις ανατροπές και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει ο δεύτερος γύρος στο θανάσιμο παιχνίδι του σιδερένιου θρόνου...

Game of Thrones: Αποκλειστικές συνεντεύξεις στο Flix!

Είχαν ποτέ φανταστεί, πέρσι τέτοια εποχή, τη συντριπτική, παγκόσμια επιτυχία που θα είχε η σειρά; Τι γοητεύει περισσότερο εκείνους από αυτό το σύμπαν μεσαιωνικής φαντασίας, ίντριγκας και ανατροπών; Με πόση περηφάνεια ξεκίνησαν τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου, αλλά και πόση ανασφάλεια για τις προσδοκίες που έχουν χτίσει; Τι να περιμένουμε, πόσο πιο επική θα είναι η συνέχεια – στο βλέμμα και στο μυαλό;

Είχαμε πολλές ερωτήσεις να κάνουμε στο καστ και τους σεναριογράφους της τηλεοπτικής υπερπαραγωγής που προκάλεσε πρωτόγνωρη «GoT mania» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Συναντήσαμε τους δημιουργούς Ντέιβιντ Μπένιοφ και Νταν Γουάιζ, και τους πρωταγωνιστές Κιτ Χάρινγκτον (Τζον Σνόου), Εμίλια Κλαρκ (Ντενέρις Ταργκάριεν), Μισέλ Φάρλεϊ (Λαίδη Σταρκ), Νικολάι Κόστερ Βαλντάου (Τζέιμι Λάνιστερ), Τσαρλς Ντανς (Λόρδο Λάνιστερ) και Λίαμ Κάνιγχαμ (Ντάβος Σίγουερθ) σε μία κοινή αποστολή με την nova που φέρνει αποκλειστικά το «Game of Thrones» στην Ελλάδα.

Η κοινή εντύπωση που άφηναν όλοι, ανεξαιρέτως: περηφάνια. Η χαρά της συμμετοχής σε κάτι που επικοινωνεί σε τόσες χώρες, σε τόσες γλώσσες. Που έχει δημιουργήσει ρεύμα, κύμματα ανυπομονησίας σε όλο τον κόσμο. Μιλούσαν για το καλογραμμένο σενάριο, τα ποιοτικά στοιχεία της επικής παραγωγής, τις ensemble ερμηνείες και τα μάτια τους έλαμπαν. Με τρόπο που σπάνια κουβαλούν οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε κάτι που χωρά στην μικρή οθόνη. Ποιος όμως είπε ότι το «Game of Thrones» είναι «τηλεόραση»; Οπως και κάθε παραγωγή του ΗΒΟ είναι πολλά παραπάνω. Ο Λίαμ Κάνιγχαμ, ο νεοφερμένος στη σειρά κινηματογραφικός ηθοποιός, το είπε καλύτερα: «Νομίζω πως η τηλεόραση στις μέρες μας είναι καμιά φορά το νέο, πιο γενναίο, σινεμά».

cast

Σύστησέ μας το χαρακτήρα σου, έτσι όπως εσύ τον/την αντιλαμβάνεσαι. Που έμειναν τα πράγματα στον πρώτο κύκλο και που τον/την συναντάμε στο δεύτερο....

Κιτ Χάρινγκτον: Είμαι ο Τζον Σνόου, το νόθο παιδί του Ενταρντ Σταρκ. Στην πρώτη σεζόν κουβαλούσα ένα τεράστιο βάρος στους ώμους μου. Δεν ήξερα με ποιους να μείνω, που να πάω και ποιους να αφήσω πίσω μου. Ποια ήταν η αποστολή μου στη ζωή; Να παραμείνω δίπλα στην οικογένειά μου ή να πολεμήσω στο Τείχος; Στον δεύτερο κύκλο επεισοδίων αυτή η αβεβαιότητα φεύγει. Ξέρω πια που στέκομαι, είμαι αποφασισμένος.

Εμίλια Κλαρκ: Είμαι η Ντενέρις Ταργκάριεν, μία πριγκίπισσα χωρίς βασίλειο. Στον πρώτο κύκλο ακολουθούσα ως άβουλο ον τις προσταγές του μηχανορράφου αδελφού μου, τις επιταγές του βάρβαρου άντρα μου. Τώρα στέκομαι μόνη, δυνατή και αποφασισμένη να χαράξω εγώ πορεία και να πάρω η ίδια την ευθύνη του λαού μου στα χέρια μου. Οχι εντελώς μόνη, διορθώνω: έχω τους δράκους μου.

Μισέλ Φάρλεϊ: Ονομάζομαι Λαίδη Σταρκ. Προέρχομαι από μία ισχυρή οικογένεια και δημιούργησα μία ακόμα ισχυρότερη δική μου. Στεκόμουν περήφανα δίπλα στον άντρα μου και στα παιδιά μου. Μέχρι που στο τέλος του πρώτου κύκλου έμεινα χήρα και είδα το γιο μου να ορκίζεται εκδίκηση, να ξεκινάει έναν πόλεμο. Θα με βρείτε στο πλευρό του. Διστακτικά, αλλά και αμείλικτα.

michelle

Νικολάι Κόστερ Βαλντάου: Ο Τζέιμι Λάνιστερ μας συστήνεται στην πρώτη σεζόν ως ένας αδίστακτος δολοφόνος παιδιών. Σταδιακά ανακαλύπτουμε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, υπάρχει μία ιστορία πίσω του. Στο δεύτερο κύκλο τον συναντάμε αιχμάλωτο του Σταρκ. Δεμένο σε κλουβί. Ποτέ όμως δεν παραδίνεται. Το μυαλό του είναι ακόμα πολυμήχανο, απειλητικό, επικίνδυνο.

Τσαρλς Ντανς: Ο λόρδος Λάνιστερ είναι ένας άνθρωπος αξιών. Γελάτε; Είναι! Μπορεί να μην έχει τις δικές μου ή τις δικές σας αξίες, αλλά στην απίστευτη σκληρότητα του μεσαίωνα, έχει τις δικές του. Εναν αδιάλλακτο κώδικα τιμής με τον οποίο επιβιώνεις σε χρόνια όπου η τιμωρία είναι θανάσιμη. Στον πρώτο κύκλο είδατε μία πλευρά αυτού του ανθρώπου. Στο δεύτερο, θα βρεθείτε μπροστά από αποκαλύψεις.

Λίαμ Κάνιγχαμ: Ο χαρακτήρας μου είναι καινούργιος στη σειρά. Ονομάζεται Ντάβος Σίγουερθ, και έχει το παρατσούκλι ο «Ιππότης των Κρεμμυδιών», ένα όχι και τόσο γοητευτικό όνομα, συμφωνώ. Υπήρξε τυχοδιώκτης, λαθρέμπορος. Κατά τη διάρκεια μίας πολιορκίας κατάφερε να περάσει ένα καράβι γεμάτο τροφές (και πολλά κρεμμύδια, για αυτό και το όνομά του) και να σώσει από την λιμοκτονία το βασίλειο του Στάνις Μπαράθεον, ενός από τους διεκδικητές του θρόνου. Από τότε έμεινε πιστός του υπηρέτης. Βέβαια, καθώς οι καιροί ήταν περίεργοι και είχαν τη δική τους ηθική, από την μία έσωσε το βασίλειο, από την άλλη τιμωρήθηκε γιατί έκανε μία παράνομη πράξη: έχασε τα δάχτυλά του. Αυτό όμως μ' αρέσει στη σειρά: το «Game of Thrones» είναι ένα σύμπαν με δικές του αξίες και αρχές. Ενα παιχνίδι με δικούς του κανόνες...

Ντέβιντ Μπένιοφ & Νταν Γουάιζ: Οσο διαβάζαμε τα βιβλία του Τζορτζ Μάρτιν και όσο γράφαμε το σενάριο, μας ήταν ξεκάθαρο: οι χαρακτήρες είναι ο πλούτος αυτής της σειράς. Πρόκειται για καλογραμμένους, τρισδιάστατους, πανέξυπνους ήρωες, οι οποίοι δεν σταματούν ποτέ να σε εκπλήσσουν. Εκεί που νομίζεις ότι τους ξέρεις, αλλάζουν. Και δεν αλλάζουν μόνο εκείνοι: αλλάζει κι ο τρόπος που τους βλέπεις εσύ. Σε ξαφνιάζουν, αλλάζεις άποψη για αυτούς συνεχώς. Αυτό είναι το πιο δυνατό, εγκεφαλικό παιχνίδι της σειράς.

dragon

Γιατί το «Game of Thrones» είχε τόσο μεγάλη επιτυχία; Ποια είναι τα συστατικά που το έκαναν τόσο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο;

Λίαμ Κάνιγχαμ: Θα σας απαντήσω εγώ που ήμουν φανατικός θαυμαστής της και πολέμησα για ένα ρόλο στο δεύτερο κύκλο (γελάει). Την έχω δει 4 φορές και όλο ανακαλύπτω νέα πράγματα. Τα σκηνικά, τα κουστούμια, τα CGI όλα είναι υπέροχα. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Δεν είναι «μία σειρά φαντασίας, με επικές μάχες και δράκους». Οχι. Είναι οι «Sopranos» στο μεσαίωνα. Είναι ο «Νονός» σε μία άλλη ιστορική στιγμή. Αυτό μας κάνει όλους να κολλάμε: η ίντριγκα, οι γεμάτοι πάθη και φιλοδοξίες χαρακτήρες, οι ανατροπές.

Μισέλ Φάρλεϊ: Μηχανορραφίες, πισώπλατα μαχαιρώματα, συνεχείς εκπλήξεις στην πλοκή! Το ensemble καστ που υποστηρίζει τόσο υπέροχα τους ήρωες και σε κρατάει καθηλωμένο...

Κιτ Χάρινγκτον: Η πρόκληση – μία ιστορία που δεν διστάζει να σκοτώσει τους κεντρικούς της ήρωες στον πρώτο κύκλο, σου κόβει την ανάσα. Σε προκαλεί και σε τρομάζει ταυτόχρονα. Αλλά δεν μπορείς να ξεκολλήσεις.

dance

Τσαρλς Ντανς: Σεξ και βία. Ελατε τώρα, μην κρυβόμαστε σε όλους μας αρέσει (γελάει βροντερά). Πολλές φορές με έχουν ρωτήσει πώς συμμετέχω σε κάτι τόσο βίαιο. Τους θυμίζω ότι είμαι Αγγλος. Ξέρετε τι κάναμε στους ανθρώπους τον μεσαίωνα στην Αγγλία; Είχαμε μια τιμωρία που λεγόταν «κρέμασμα-ξεκοίλιασμα-διαμελισμός». Τη γνωρίζετε; Στην αρχή σε κρεμούσαν, αλλά λίγο πριν πεθάνεις, έκοβαν το σχοινί. Επεφτες στο χώμα, μπορεί να έσπαγες κι όλα τα κόκκαλά σου στην πτώση, και τότε σε ξεκοίλιαζαν. Μετά σου διαμέλιζαν χέρια και πόδια και τα σκορπούσαν σε ανατολή-δύση-βορρά-νότο. Και μόνο τότε, σου έσχιζαν την καρωτίδα επιτρέποντάς σου να πεθάνεις. Μη μου λέτε ότι είναι βίαιο το «Game of Thrones», λοιπόν.

Ντέβιντ Μπένιοφ: Ολα ξεκινούν από τα βιβλία του Τζορτζ. Μία πυκνή ιστορία που δεν μπορείς να αφήσεις, δεν σου επιτρέπει να σταματήσεις να διαβάζεις. Εμείς προσπαθήσαμε να τη φανταστούμε και να την μεταφέρουμε οπτικά, κι αυτό ήταν πρόκληση. Είχαμε όμως εξαιρετική βοήθεια από το καστ, την παραγωγή, το ΗΒΟ.

Εμίλια Κλαρκ: Ακόμα κι αν δεν έπαιζα, θα έβλεπα τη σειρά για τις γυναίκες! Οι γυναίκες είναι το ίδιο επικίνδυνες και αμείλικτες με τους άντρες. Το λατρεύω αυτό. Ξεκινούν ως πιόνια, γίνονται παίκτες. Μην τολμήσει κανείς να τις παραγνωρίσει.

Νικολάι Κόστερ Βαλντάου: Το σενάριο. Ο Ντέιβιντ κι ο Νταν είναι όλα τα λεφτά! Είτε πρόκειται για μάχες, ή για δύο ήρωες που περπατάνε και μιλάνε, δε βαριέσαι ποτέ. Γιατί το παιχνίδι παίζεται σε δύο επίπεδα: τι λένε και τι πραγματικά σκέφτονται.

creators

Θα πρέπει να συναντηθήκατε για τα γυρίσματα του 2ου κύκλου μ' ένα μείγμα περηφάνιας αλλά και αγωνίας. Νιώθετε ότι έχετε δώσει μία υπόσχεση στο κοινό που πρέπει να κρατήσετε; Τι να περιμένουμε τώρα – κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό, ακόμα πιο επικό σε κλίμακα;

Νταν Γουάιζ: Η αγωνία ήταν πραγματικά μεγάλη. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να επαναπαύεσαι και να θεωρείς ότι ξεγέλασες τον τηλεθεατή σερβίροντάς του μια από τα ίδια. Και, κακά τα ψέματα, όλα ξεκινούν από το σενάριο. Οπότε... γεια σας άυπνες νύχτες. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και είχαμε ακόμα περισσότερη συμπαράσταση. Γιατί, μπορεί να μην φάνηκε σε εσάς, αλλά το μπάτζετ του πρώτου κύκλου ήταν περιορισμένο. Τώρα είχαμε ακόμα μεγαλύτερα μέσα να εντυπωσιάσουμε. Και θα σας εντυπωσιάσουμε.

Μισέλ Φάρλεϊ: Τώρα ξεκινούν όλα. Στον πρώτο κύκλο, απλά γνωριζόμασταν. Τώρα οι χαρακτήρες θα δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο – όταν ο κόσμος τους γκρεμιστεί, όταν τραβηχτεί το χαλί κάτω από τα πόδια τους! Oι νέοι ήρωες είναι επίσης συγκλονιστικοί! Νομίζεις ότι τους ξέρεις, αφομοιώνονται από την πρώτη στιγμή!

Λίαμ Κάνιγχαμ: Θα σας ανατινάξει το μυαλό ο δεύτερος κύκλος! Είναι αλήθεια. Μπορείτε να δώστε το τηλέφωνό μου στο ελληνικό κοινό και να μου ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω αν λέω ψέματα! (Δείχνοντας πονηρά το πόστερ πίσω του που φέρει το tagline «Ο Πόλεμος Ερχεται...») Σας δίνω ένα κλου. Δε θα πω τίποτα περισσότερο. Απλά προετοιμαστείτε! Εσείς οι Ελληνες βέβαια ξέρετε από αυτά! Συνεχίστε να διαδηλώνετε στους δρόμους, μπας και φιλοτιμηθούν και ξυπνήσουν και οι Ιρλανδοί.

liam

Τσαρλς Ντανς: Είδα τα πρώτα επεισόδια και έμεινα με το στόμα ανοιχτό: η εικόνα είναι κάτι παραπάνω από κινηματογραφική. Αψογη κινηματογράφηση, ειδικά εφέ, μαγεία...

Εμίλια Κλαρκ: Χρειάζεστε κάτι παραπάνω από την τελευταία μου σκηνή στον πρώτο κύκλο για να καταλάβετε τι σας περιμένει στον δεύτερο; Οι δράκοι μου! Μεγαλώνουν μαζί με τη δική μου δύναμη και αυτοπεποίθηση. Γίνονται όπλα και προστάτες μου! Πέρασα καταπληκτικά παίζοντας «μαζί τους», αντιδρώντας απέναντι στη CGI υπόστασή τους, προσπαθώντας να τους φανταστώ. Οπως κι εσείς όμως, ανυπομονώ να... τους δω!

Ντέβιντ Μπένιοφ: Πέρα από τις προπαγάνδες του μάρκετινγκ που θα διαβάσετε από εδώ κι από εκεί, είναι αλήθεια: η σειρά παίρνει άλλες διαστάσεις. Απογειώνεται. Θα δείτε γυρίσματα σε όλο τον κόσμο – από το Ντουμπρόβνικ, μέχρι τους παγετώνες της Ισλανδίας.

isceland

Πώς ήταν τα γυρίσματα στην Ισλανδία; Οσα διαβάσαμε μας δείχνουν ένα τοπίο μαγικό και τρομαχτικό ταυτόχρονα!

Νταν Γουάιζ: ... κι ακριβώς αυτό ήταν!

Κιτ Χάρινγκτον: Χριστέ μου το κρύο. Το κρύο. ΤΟ ΚΡΥΟ! Ακόμα και τώρα που το σκέφτομαι τρέμω. Δε θα το ξεπεράσω ποτέ αυτό το κρύο.

Ντέβιντ Μπένιοφ: Ηταν μία απίστευτη τρέλα. Είμαι πολύ περήφανος για το συνεργείο μας πρώτα από όλα. Ο επαγγελματισμός και οι αντοχές τους ήταν εξωπραγματικές. Ο προγραμματισμός της παραγωγής, επίσης. Ξέρετε, έχεις ήλιο για 6 ώρες στην Ισλανδία το φθινόπωρο. Αυτό σημαίνει ότι κάνεις πρόβες και στήνεις με λάμπες στο σκοτάδι και με το που βγαίνει το φως πυροβολείς τις σκηνές σου. Μόνο μία φορά διακόψαμε το γύρισμα – όταν έπιασε χιονοθύελλα και ήμασταν εκτεθειμένοι στα βουνά. Ε, ναι εκεί σταματήσαμε. Διαφορετικά βλέπαμε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες: α, πάγωσε η λίμνη; Τέλεια! Ας στήσουμε ένα πλάνο που ο στρατός διασχίζει τους πάγους.

Νταν Γουάιζ: ...εκεί, προσωπικά, φοβήθηκα ότι θα μας γράψουν οι εφημερίδες. «Ακριβή παραγωγή βουλιάζει στους πάγους γιατί υπερτίμησε την τρέλα του επιτελείου της».

Ντέβιντ Μπένιοφ: Αξιζε τον κόπο όμως. Γιατί, αντίθετα με όσα έχουμε συνηθίσει τελευταία στο σινεμά, αυτό που θα δείτε είναι αληθινό. Θα νομίζετε ότι είναι green screen γιατί είναι τόσο τέλειο. Θα θεωρείτε ότι είναι CGI, αλλά θα είναι αληθινό.

Κιτ Χάρινγκτον: Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πιο μαγικό και πιο... εξωγήινο τοπίο από την Ισλανδία. Ο,τι αποτυπώθηκε άξιζε τον κόπο. Αλλά, επαναλαμβάνω, το κρύο, Θεέ μου, το κρύο! Πήγαινες να μιλήσεις και είχαν κολλήσει τα χείλη σου μεταξύ τους. Είχε πιάσει πάγο το μούσι σου.

.

Υπάρχει ένα tagline σε κάποιο από τα poster που μας ρωτάει ποιος νομίζουμε ότι θα νικήσει σ' αυτό το παιχνίδι. Τι λέτε;

Λίαμ Κάνιγχαμ: Στάνις, Στάνις, Στάνις! Τι να κάνω– είμαι πιστός στο βασιλιά μου! Αλλά αυτός είναι και ο δικαιωματικός διεκδικητής. Πρέπει να πετάξουμε το μπάσταρδο Τζόφρι από τον θρόνο!

Εμίλια Κλαρκ: Είμαι αδιάβαστη! Κυριολεκτικά! Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, δεν έχω ιδέα!

Κιτ Χάρινγκτον: Κανείς μας δεν ξέρει στ' αλήθεια. Γιατί και να έχεις διαβάσει τα βιβλία, δεν ξέρεις πώς θα αποφασίσει ο Ντέιβιντ κι ο Νταν να το τελειώσουν...

Νικολάι Κόστερ Βαλντάου: Εγώ ξέρω! Οι δράκοι φυσικά! Χωράει καμία αμφιβολία;

Ο δεύτερος κύκλος του «Game of Thrones» θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Απριλίου, αποκλειστικά στα κανάλια novacinema. Ολα τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται μόλις 48 ώρες μετά την πρεμιέρα τους στην Αμερική.

Αναζητήστε όλα τα νέα, τα trailer, τα βίντεο από τα γυρίσματα, τα πόστερ και τις φωτογραφίες του δεύτερου κύκλου «Game of Thrones» εδώ!