Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Interview» του Γιάννη Μπουγιούκα

στα 10

Εν αναμονή του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Interview» του Γιάννη Μπουγιούκα

Η ταινία

Συνέντευξη εργασίας: Η διαδικασία κατά την οποία ένας δυνάμει εργαζόμενος αξιολογείται από τον εργοδότη με την προοπτική απασχόλησης σε συγκεκριμένη θέση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο εργοδότης ελπίζει να καθορίσει εάν ο αιτών είναι κατάλληλος για το ρόλο. (Wikipedia)

O σκηνοθέτης

Ο Γιάννης Μπουγιούκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φυσική στο πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο New York College of Athens, από όπου αποφοίτησε το 2006. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας, σεναρίου και υποκριτικής. Εχει σκηνοθετήσει διαφημιστικά, corporate videos και video clip. Η πρώτη του μικρού μήκους ταινία «Η κούπα» βρήκε διανομή από την Odeon και άνοιξε σε πενήντα αίθουσες στην Ελλάδα. Η δεύτερη μικρού μήκους του «O Μάριος και το Κοράκι» αγοράστηκε από το Γαλλικό κανάλι CANAL+. Οι ταινίες του έχουν βραβευθεί έξι φορές στο φεστιβάλ Δράμας και έχουν ταξιδέψει σε αρκετά φεστιβάλ του εξωτερικού. Αυτή την εποχή γράφει το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, που βασίζεται στο μυθιστόρημα «Money» του Τάκη Σιδερίδη.

Φιλμογραφία

  • 2012 Hands, DCP, color, fiction, 7’
  • 2012 Interview, DCP, color, fiction, 10’
  • 2011 Toothbrushes, 35mm, color, fiction, 5’
  • 2010 Ο Μάριος και το κοράκι, 35mm, color , fiction, 22’
  • 2006 Η κούπα, 35mm, B/W, fiction, 8’

Τρεις ερωτήσεις για το «Interview»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;

Η αφορμή ήταν ένας θεατρικός αυτοσχεδιασμός πάνω σε αυτό το θέμα που είδα από τις συγκεκριμένες κοπέλες. Η σκέψη πίσω από αυτό ήταν να κάνω μια ταινία με το μίνιμουμ των μέσων. Χωρίς χώρους, με το ελάχιστο συνεργείο και με ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Πώς θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σου;»

Μια ταινία με δύο άτομα σε ένα δωμάτιο…

Εκτός από την χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί σε σχέση με τη διάρκεια, (μικρού-μεγάλου μήκους) το είδος, (fiction-ντοκιμαντέρ) το genre, και την κατεύθυνση, (art house-εμπορικές) αφορούν αποκλειστικά την προώθηση και την εμπορική εκμετάλλευση μιας ταινίας. Μέσα μας ξεχωρίζουμε μόνο ταινίες που μας άγγιξαν και άλλες που μας άφησαν αδιάφορους.

info

Σκηνοθεσία Γιάννης Μπουγιούκας / Σενάριο Αθηνά Μπαλή Μάρλη Μαλάμη / Φωτογραφία Βασίλης Κλωτσοτήρας / Μοντάζ Θοδωρής Αρμάος /Ηχος Δημήτρης Κανελλόπουλος /
Σκηνικά Βάσια Εξάρχου /Κουστούμια Μάρλι Αλιφέρη / Μακιγιάζ Σίσσυ Πετροπούλου / Κομμώσεις Κωνσταντίνος Σαββάκης / Σχεδιασμός Ηχου-Μιξαζ Νίκος Τσινές /Color Correction Μάνος Χαμηλάκης / Βοηθός Σκηνοθέτη Βάσια Αναγνωστοπούλου / Πρωταγωνιστούν Μάρλη Μαλάμη, Αθηνά Μπαλή

Δείτε παλιότερες μικρού μήκους ταινίες του Γιάννη Μπουγιούκα στην επίσημη σελίδά του στο Vimeo, διαβάστε περισσότερα για την περσινή συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Δράμας με την ταινία «Toothbrushes» και δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Interview».