Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Ο Μάγκας» του Αλέξανδρου Κακανιάρη

στα 10

Εν αναμονή του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Ο Μάγκας» του Αλέξανδρου Κακανιάρη

Η ταινία

Ο 12χρονος Στρατής είναι ο μεγαλύτερος μάγκας της γειτονιάς. Είναι τόσο μάγκας, που όλοι τον φωνάζουν Μάγκα. Σχεδόν όλοι δηλαδή. Το μόνο που του μένει, είναι να το αποδείξει. Σε αυτούς που δεν τον πιστεύουν. Σχεδόν σε όλους δηλαδή.

Μάγκας

Ο σκηνοθέτης

Ο Αλέξανδρος Κακανιάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Αρχικά σπούδασε και εργάστηκε για κάποια χρόνια σαν λογιστής. Κατόπιν τα παράτησε και σπούδασεκινηματογράφο στην Αθήνα. Εχει κάνει 2 σπουδαστικές ταινίες που συμμετείχαν στη Δράμα, και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης.

Φιλμογραφία

Jazz (7', 2007, σπουδαστική)
Souvenirs (7', 2006, σπουδαστική)

Μάγκας

5 Ερωτήσεις για τον «Μάγκα»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετενα αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Το 2015, καθώς έκανα ρεπεράζ για μία άλλη δουλειά, σε μία παραμελημένη γειτονιάτης Αθήνας, είδα μια οικογένεια Ρομά να έχει κατασκηνώσει κάτω από μία γέφυρα.Αναρωτήθηκα τότε, πως θα είναι να είσαι ένα παιδάκι που ζει σε μία τέτοιαπραγματικότητα, έχοντας πολύ διαφορετικά όνειρα και στόχους στη ζωή σου. Μεαφορμή τη σκέψη αυτή, γεννήθηκε το σενάριο.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Μία περιπέτεια αποχωρισμού της παιδικής ηλικίας, με όση αφέλεια και φαντασίαμπορούν να χωρέσουν στο μυαλό ενός 12χρονου.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Τα πάντα. Θα χαρώ να μάθω πως εισέπραξε ο εκάστοτε θεατής την ταινία και να τοσυγκρίνω με τη δική μου οπτική, καθώς και με του ίδιου του Μάγκα φυσικά...

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτεαπό την εμπειρία;

Δύσκολο όπως πάντα, αλλά νομίζω πως εκεί βρίσκεται και ένα μέρος της ομορφιάςτου σινεμά. Θεωρώ πως, προκειμένου να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν πρέπεινα υποχωρεί κανείς μπροστά στις δυκολίες που παρουσιάζονται. Αρκεί φυσικά ναέχεις καλούς φίλους-συνεργάτες να σε στηρίζουν. Ευτυχώς στάθηκα τυχερός σε αυτότο κομμάτι.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικόκινηματογραφικό τοπίο;

Εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μικρού μήκους της Ελλάδας, μεσημαντικότερο κομμάτι για εμένα, την περιοδεία που πραγματοποιεί, δίνοντας τηδυνατότητα σε πολύ περισσότερους ανθρώπους να δουν τις ταινίες μας. Επιπλέον,δεν θα πάψει ποτέ να είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς τηφθινοπωρινή Δράμα.

Ο Μάγκας | Σενάριο-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κακανιάρης / Ηθοποιοί: Δημήτρης Αντωνίου,Γιώργος Σουξές, Κωστής Σειραδάκης, Συμεών Τσακίρης, Μενέλαος Χαζαράκης /Παραγωγή: ARTemis productions / Οργάνωση-Εκτέλεση Παραγωγής: ΠάνοςΠαπαδημητρίου / Κινηματογράφιση: Κώστας Σταμούλης GSC / Μοντάζ: ΑπόστολοςΜηλιώνης / Πρωτότυπη Μουσική: Τόλης Πολυχρονιάδης / Color Grading: ΜάνθοςΣαρδής / Σχεδιασμός-Μίξη ήχου-ADR: Παναγιώτης Δεληνικόλας / Σκηνογράφος:Κατερίνα Ζουράρη / Ενδυματολόγος: Χρύσα Δαπόντε / Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου /Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Διευθυνση Παραγωγής: ΕυθύμηςΜιχελουδάκης / Βοηθός Σκηνοθέτη: Τάκης Παπαναστασίου / Βοηθός Παραγωγής:Στέφανος Λεωνίδου / Μακενίστες: Βασίλης Χαρατζόγλου-Κωνσταντίνος Χαρατζόγλου/ Μπούμαν: Γιώργος Φαρμάκης / Ηλεκτρολόγοι: Πέτρος Τρέχας-Θωμάς Θωμαΐδης /Steadicam: Δημήτρης Λεφάκης / Α βοηθός κάμερας: Κωνσταντίνος Κιούσης / Β’βοηθός κάμερας-DIT: Γιάννης Μπούκρας / Stunt Coordinator: Σωτήρης Κρανιώτης /Φωτογράφος Πλατώ: DimitrisTheAthens

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Μάγκας