Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2019: «After Party» του Αλέξανδρου Ζαρμπή

στα 10

Εν αναμονή του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2019: «After Party» του Αλέξανδρου Ζαρμπή

Η ταινία

Τέλη δεκαετίας '70 ένα νεαρό ζευγάρι επιστρέφει με το αμάξι από ένα πάρτι. Στο ραδιόφωνο ακούγεται είδηση για μια ομάδα τρελών που δραπέτευσε από το ψυχιατρείο και είναι επικίνδυνοι. Το ζευγάρι χάνεται μέσα στο δάσος και συναντάει την ομάδα. Το παρασέρνει σε ένα ξέφρενο χορό μέχρι που γίνονται πραγματικά επικίνδυνοι. Η είδηση στο ραδιόφωνο βγήκε αληθινή.

after party 607

Ο σκηνοθέτης

Ο Αλέξανδρος Ζαρμπής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Σκηνοθεσίας Λυκούργου Σταυράκου το 2000. Εχει δουλέψει στο θέατρο και την τηλεόραση, ενώ το «After Party» είναι η τέταρτη μικρού μήκους ταινία του, ενώ έπεται το «Happy Moments», με συγχρηματοδότηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

after party 607

5 ερωτήσεις για το «After Party»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Μεγάλωσα με Χολιγουντιανές ταινίες και φυσικά είμαι επηρεασμένος από αυτές. Ηθελα να συνδυάσω δύο είδη. Μιούζικαλ με Τρόμου. Δεν ξέρω αν τα καταφέραμε άλλα προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι fun με ωραία αισθητική.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Fun to watch.

after party 607

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Αν θα την έβλεπε δεύτερη φορά ή έστω κάποιες σκηνές.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Το σινεμά είναι δύσκολο και ειδικά οι μικρού μήκους ταινίες, επειδή δύσκολα βρίσκεις λεφτά και συνήθως τα βάζει ο σκηνοθέτης ή οι γονείς του. Αν θέλεις να έχεις εντυπωσιακές σκηνές και καλή εικόνα χρειάζεσαι λεφτά. Υπάρχουν χρηματοδοτήσεις που μπορείς να πάρεις, άλλα θα περιμένεις αρκετό χρόνο μέχρι να συμβεί και αν συμβεί. Η άλλη δυσκολία είναι ο λίγος χρόνος που έχεις για να αφηγηθείς την ιστορία σου, άλλα αυτή η δυσκολία είναι η καλύτερη άσκηση. Δεn δυσκολεύτηκα να βρω και να συνεργαστώ με ταλαντούχους ανθρώπους, έχουμε πάρα πολλούς.

after party 607

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι η πρώτη φορά που θα πάω στο Φεστιβάλ και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το πιο σημαντικό στην Ελλάδα και όχι μόνο, για μικρού μήκους. Βοηθάει ουσιαστικά τους νέους δημιουργούς, έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανοίξει πόρτες και το πιο σημαντικό, ανεβάζει το ηθικό.

Δείτε το trailer του «After Party» εδώ και, παρακάτω, δείτε ολόκληρη τη μικρού μήκους του Αλέξανδρου Ζαρμπή, «Sweet Guys» (2017)

AFTER PARTY TRAILER | Αλέξανδρος Ζαρμπής from flix.gr on Vimeo.


SWEET-GUYS-ENG1080p25STENG-SUBSH264 from alexandros zarbis on Vimeo.


Info Παραγωγή: Δημήτρης Ζαρμπής, Αλέξανδρος Ζαρμπής | Σενάριο, Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ζαρμπής | Παραγωγός: Κώστας Σφακιανάκης | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ολυμπία Μυτιληναίου | Μοντάζ: Δημήτρης Βάτσιος | Μουσική: Μαρλέν Βασιλοπούλου | Χορογραφίες: Φαίη Ζαρμπή | Special Effects: Λάρρυ Μπακίρογλου | Ηθοποιοί: Κατερίνα Παπουτσάκη, Ορέστης Τζιόβας

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

after party poster 607