Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2018: «You Should Know Better» του Θάνου Τοπούζη

στα 10

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2018: «You Should Know Better» του Θάνου Τοπούζη

Η ταινία

Η περιπλάνηση μιας γυναίκας μέσα σε σύγχρονες σχεσεις, ψευδο-φεμινιστές άνδρες και μια απρόσμενη εγκυμοσύνη.

Ο σκηνοθέτης

Ο Θάνος Τοπούζης έχει δουλέψει σαν visual effects artist σε ταινίες όπως το βραβευμένο με Οσκαρ οπτικών εφέ «Gravity» και το προτεινόμενο για Όσκαρ οπτικών εφε «Harry Potter and the Deathly Hallows Part I», και διαφημιστικά όπως το John Lewis - Monty the Penguin που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στις Κάννες. Η ταινία «You Should Know Better» είναι η σπουδαστική του ταινία στα πλαίσια της φοίτησης του στο MA Directing του Goldsmiths University στο Λονδίνο και η οποία έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων στα αναγνωρισμένα απο τα BAFTA φεστιβάλ Aesthetica και Underwire.

You Should Know Better

Γιατι κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η τανία είναι σπουδαστική και σαν ομάδα είχαμε στόχο να προβάλουμε μια διαφορετική αφήγηση για τον τρόπο που μια γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίζει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Χρησιμοποιώντας την κωμωδία σαν μηχανισμό επιχειρούμε να δούμε το συγκεκριμένο θέμα με διαφορετικό από τον συνηθισμένο τρόπο και κάτω από την επιφάνεια να εξερευνίσουμε σχέσεις ανθρώπων σε έκτακτες συνθήκες και την ανάγκη να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Αν σκέφτεστε την ιδέα να γίνεται vegan, κάνετε γιόγκα και σας αρέσουν οι χυμοί από λάχανο κέιλ και σπιρουλίνα δεν πρέπει να τη χάσετε.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Η ταινία έγινε στην Αγγλία αλλά θα ήθελα σύντομα, αν βρώ την κατάλληλη ιστορία, να κάνω κάτι και στην Ελλάδα.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του; Θα προτείνατε κάποιες κινήσεις προς τη βελτίωσή του;

Η συμμετοχή μου στο φεστιβάλ Δράμας είναι ένας διαχρονικός στόχος. Αποτελεί φόρουμ νέων ιδεών και προβολής δημιουργών και ταινιών απαλαγμένο από εμπορικά κριτήρια.

You Should Know Better | Σκηνοθεσία Θάνος Τοπούζης | Παραγωγή - Σενάριο Paula Hamalainen | Παραγωγή - Linde Geerinck | Διευθυνση Φωτογραφίας - Yue Mu | Οπερατέρ - Αντώνης Βλάχος | Μοντάζ - Marnie Hollande | Ηχοληψία - Μίξη Ηχου Rory Cargill

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

You Should Know Better