Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2018: «The Sound» του Αντονι Πέτρου

στα 10

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2018: «The Sound» του Αντονι Πέτρου

Η ταινία

Η Μπεθ ζει μια ήσυχη ζωή με τους γονείς της στην απομονωμένη οικογειακή τους φάρμα. Οταν η εύθραυστη μητέρα της αρχίζει να ακούει ένα μυστηριώδη ήχο που κανείς άλλος δεν μπορεί να ακούσει, η οικογένεια αναστατώνεται. Ο ήχος γίνεται μια πηγή σύγχυσης και πόνου και οδηγεί τη μητέρα της Μπεθ στο ποτό. Η Μπεθ παθαίνει εμμονη με το να ανακαλύψει και να σταματήσει αυτόν τον παράξενο ήχο.

The Sound 607

Ο σκηνοθέτης

Το «The Sound» είναι η πιο πρόσφατη ταινία του Αντονι Πέτρου. Το ντεμπούτο του μικρού μήκους με τίτλο «We are Monster» ήταν υποψήφιο για το βραβείο Michael Powell της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, μέρος του επίσημου προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ του Εδιμβούργου δύο χρόνια πριν. Το «We are Monster» βγήκε στις αίθουσες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ πριν το αγοράσει το Netflix τον Απρίλιο του 2016. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει την επόμενή του ταινία και μπορεί να τον βρει κανείς να κάνει ταυτόχρονα και κάτι μικρό και περίεργο.

Δείτε εδώ το «We are Monster» στο Netflix.

The Sound 607

4 ερωτήσεις για το «The Sound»

Γιατι κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Το σενάριο του «The Sound» με αγγίζει για πολλούς λόγους, κυρίως για το θέμα της ψυχικής υγείας, ειδικά όταν αυτό εμπλέκεται με τις δυναμικές μιας αγαπημένης οικογένειας. Ημουν τυχερός να έχω μια ιστορική φάρμα σαν τόπο γυρισμάτων και μπόρεσα να περάσω εκεί κάποιο χρόνο και να ηχογραφήσω ήχους και οπτικές ατμόσφαιρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Δράμα :)

Πόσο δύσκολο είναι κάνετε σινεμά; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Οι ταινίες είναι πάντα δύσκολο να ξεκινήσουν, αλλά αν έχεις το σωστό σενάριο και τη σωστή ομάδα είναι πάντα λίγο πιο εύκολο. Αυτό που έμαθα από τη δημιουργία του «The Sound» είναι να εμπιστεύσεσαι το συνεργείο σου, να βρίσκεις τη σωστή τοποθεσία γυρισμάτων και να περνάς χρόνο με τους ηθοποιούς σου.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας και για την ταινία σας;

Ο θείος και μέντοράς μου μίλαγε πάντοτε με πολύ καλά λόγια για τη Δράμα και ήταν πάντα ένα όνειρό μου να βρεθώ κάποια στιγμή στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Είμαι ακόμη περισσότερο ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στο επίσημο πρόγραμμα. Είναι ένα, αν όχι το πιο σημαντικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο.

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

The Sound Poster 607