Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Testing Greta» της Αμπι Λούκας

στα 10

Εν αναμονή του 40ού Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Testing Greta» της Αμπι Λούκας

H ταινία

Η ταινία «Testing Greta» είναι μια ασυνήθιστη, γεμάτη ανατροπές ιστορία ενδοοικογενειακής βίας , ειπωμένη με έναν ιδιαίτερο και ανατρεπτικό τρόπο. Έχοντας στοιχεία τόσο κωμικά όσο και τραγικά, αφηγείται την ιστορία μιας δυναμικής γυναίκας που στιγμιαία σπάει, αποκαλύπτοντας τη φρικτή αλήθεια της ιδιωτικής της ζωής, πριν ξαναφορέσει την λαμπερή μάσκα της. H ταινία είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν υπάρξει σιωπηλά θύματα κακοποίησης.

testing greta 607

Η σκηνοθέτης

Η καριέρα της Αμπι Λούκας, τόσο σε τεχνικούς, όσο και σε δημιουργικούς ρόλους, ξεκίνησε σχεδόν μια δεκαετία πριν. Στη διάρκεια αυτή, η Αμπι είχε την ευκαιρία να δουλέψει με ηθοποιούς του Χόλιγουντ, αθλητές, πολιτικούς και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Οι πρόσφατες δουλειές της περιλαμβάνουν: Την ασπρόμαυρη διαδικτυακή σειρά «A Quick Fortune», η οποία προβλήθηκε σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Raindance στο Λονδίνο. Την κωμωδία «Wrong Direction» με επίσημη συμμετοχή στo London Independent Film Festival του Λονδίνου και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Carmarthen Bay (BAFTA Cymru qualifying) και την ταινία «Testing Greta», μια ασυνήθιστη ιστορία ενδοοικογενειακής βίας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας ταινίας της, «Dead Tired» που βρίσκεται σε στάδιο post-production.

Η δεύτερη συνεργασία της με το κωμικό δίδυμο «Hunt the Vigan», μια παρωδία για το δικαίωμα στον δημόσιο θηλασμό με τίτλο «Boobies in a Box» έγινε viral ξεπερνώντας τα 8.000.000 προβολές στο διαδίκτυο και επιλέχθηκαν από τη Huffington Post και το Upworthy. Αυτόν το διάστημα, σε συνεργασία με ακόμη έναν σεναριογράφο, δουλεύει πάνω στο σενάριο δύο πιλότων τηλεοπτικών σειρών στην Αμερική.

testing greta 607

5 ερωτήσεις για το «Testing Greta»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Με το «Testing Greta» θέλαμε να να παρουσιάσουμε μια βίαιη σχέση ενός ζευγαριού, ρίχνοντας φως στην περιβόητη «γκρίζα ζώνη» που χαρακτηρίζει συνήθως περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης όπου αμφισβητείται αν υπήρχε συγκατάβαση ή όχι. Ηθελα να κάνω αυτήν την ταινία, γιατί ήταν ανατρεπτική, προκλητική και ταυτόχρονα είναι παράξενη και εκκεντρική που την κάνουν να ξεχωρίζει από ανάλογες ταινίες με την ίδια θεματολογία.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Θα την χαρακτήριζα σαν ένα σκοτεινό, κωμικό δράμα που αφηγείται την τραγική ιστορία μιας γυναίκας που αντιμετωπίζει προβλήματα.

testing greta 607

Τι θα θέλατε να σάς ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Αυτά που θα ήθελα να συζητήσω με μέλη του κοινού αφού δουν την ταινία είναι η διφορούμενη φύση της συγκατάβασης, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί και πώς θα πρέπει να ξεπερνάμε διάφορες ηθικές προκαταλήψεις που μπορεί να έχουμε, προκειμένου να συνειδητοποιούμε όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το teaser και την αφίσα του «Testing Greta» τής Αμπι Λούκας, αλλά και μια προηγούμενη μικρού μήκους ταινία της, με τίτλο «Two Persons Max».



Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

testing greta 607