Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


denmark

Δανία (Denmark) του Αντριαν Σέργκολντ

Η ζωή του Χερμπ πάει από το κακό στο χειρότερο, είναι άνεργος εδώ και χρόνια, ο γιος του τον αγνοεί και η πόλη που ζει δεν του προσφέρει την παραμικρή ευκαιρία. Όταν βλέπει στην τηλεόραση μία εκπομπή για τις άριστες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές της Δανίας αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος να ξεφύγει από την αθλιότητα που τον περιβάλει είναι να ταξιδεψει και να βρει τρόπο ώστε να φυλακιστεί…Μία γλυκόπικρη κωμωδία για την απογοήτευση αλλά και τις δεύτερες ευκαιρίες.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών 607

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα

Η Ελισάβετ είναι μια ηρωίδα αντι-μπάρμπι. Δυναμική, αθυρόστομη αστυνομικίνα, ξαποστέλνεται εκβιαστικά από τον «βρώμικο» διοικητή της, στο ακίνητο Μεσολόγγι. Ακίνητο μέσα στο πείσμα της ιστορίας του, των πολιορκημένων κατοίκων που διεκδίκησαν αυτοκτονικά την ελευθερία τους. Κι ακίνητο σαν τα νερά της λιμνοθάλασσάς του, του μυσταγωγικού τοπίου του, ιδανικού τόπου για πνιγμένα εγκλήματα. Μέσα στη μικρή κοινότητα που επιβλέπει, η Ελισάβετ είναι μια σπασμένη κούκλα: τα ξανθά μπουκλωτά μαλλιά της μοιάζουν με κωμική περούκα, τα ρούχα της είναι ένα οξύμωρο, κολλητά στο σώμα, λαμέ και δερμάτινα, πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο και βρίζει σαν να μην υπάρχει άλλη γλώσσα. Είναι θυμωμένη, κατεστραμμένη και σαρωτική. Ο μικρός χορός που στήνεται γύρω της αποτελείται από μια χούφτα ανθρώπων, στερεότυπων της μικρής πόλης και μαζί ολοζώντανων: ο πουλημένος εισαγγελέας, ο μυστηριώδης, μουγκός αδελφός του, ο γιατρός με τη διπλή ζωή, ο λαϊκός σταρ τραγουδιστής με τη θολωμένη λάμψη και τα ακόμα πιο θολωμένα μάτια, η βγαλμένη από το βούρκο του Τενεσί μπαργούμαν. Και η Ρίτα. Η ρωμαλέα αδελφή του τραγουδιστή, που δουλεύει πρωί-βράδυ, ως καθαρίστρια κι ως εργάτρια στην «επεξεργασία» των χελιών, μια γυναίκα που μοιάζει, με τη σωματική δύναμη και με τη γρήγορη μηχανή της, να θέλει να ισοπεδώσει ένα φευγαλέο εσωτερικό τρόμο. Ενα έγκλημα θ' απαιτήσει διαλεύκανση και θα φέρει στην επιφάνεια ένα ομαδικά θαμμένο μυστικό. Η Ελισάβετ και η Ρίτα θα χρησιμοποιήσουν η μία την άλλη για την ηρωική τους έξοδο.

Λιγότερο θρίλερ απ' όσο υπόσχεται, περισσότερο καθηλωτικό κι απ' όσο ελπίζαμε, το φιλμ του Σύλλα Τζουμέρκα φέρνει το έγκλημα και την τιμωρία, στο βάλτο της ελληνικής επαρχίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix..

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

The Fault in Our Stars

Το Λάθος Αστέρι (The Fault in Our Stars) του Tζος Μπουν

Δύο ασυνήθιστοι έφηβοι, η Χέιζελ και ο Γκας, βλέπουν τη ζωή με διαφορετική ματιά. Είναι ιδιαίτερα ευφυείς, δεν τους αρέσει να ακολουθούν συμβατικές μεθόδους και έχουν δημιουργήσει μία σχέση που θα τους συνεπάρει – όπως και μας - σε ένα αξέχαστο ταξίδι. Η σχέση αυτή είναι το μεγαλύτερο θαύμα, δεδομένου ότι γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν σε μια ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών.

Η πολυαναμένομενη διασκευή του best-seller του Τζον Γκριν, φτιάχνει ένα εμπορικό hit βάζοντας στο μπλέντερ έρωτα και καρκίνο και μια γερή δόση αμφίβολης ηθικής στάσης απέναντι στους ήρωές αλλά και τους θεατές του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Dungeons and Dragons

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) των Τζον Φράνσις Ντέιλι, Τζόναθαν Γκόλντστιν

Οπως σε κάθε καλή περιπέτεια στο DnD, έτσι και στην ταινία η ιστορία ξεκινά κάπως απλά, αλλά γρήγορα εξελίσσεται σε κάτι το πιο μεγαλειώδες. Κι εδώ ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επικών διαστάσεων αποστολή για να εντοπίσουν ένα χαμένο απομεινάρι του παρελθόντος.

Το παροιμιώδες role-playing game έρχεται στη μεγάλη οθόνη με θεαματικό καστ και καθαρόαιμη, διασκεδαστική περιπέτεια. Από τους δημιουργούς του «Game Night». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.30 στο Cosmoite Cinema 2

wish ευχή

Ευχή (Wish) των Κρις Μπακ, Φον Βερασανθόρν

Στο μαγικό βασίλειο των Ρόζας, η Ασα, μια έξυπνη ιδεαλίστρια, κάνει μια ευχή τόσο δυνατή που την ακούει μια κοσμική δύναμη, μια μικρή μπάλα απεριόριστης ενέργειας που ονομάζεται Σταρ. Μαζί, η Ασα και το Σταρ αντιμετωπίζουν έναν τρομερό εχθρό, τον αρχηγό των Ρόζας, τον βασιλιά Μαγκνίφικο, για να σώσουν την κοινότητά της και να αποδείξουν ότι όταν η θέληση ενός θαρραλέου ανθρώπου συνδεθεί με τη μαγεία των αστεριών, μπορεί να συμβούν θαυμαστά πράγματα.

Η νέα ταινία animation της Disney, με φόρα για τις γιορτές, φέρνει στην οθόνη ένα φόρο τιμής στην ίδια τη Disney. Για καλό και για κακό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Prima della Rivoluzione

Πριν την Επανάσταση (Prima della Rivoluzione) του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Ένας 20χρονος κομμουνιστής φοιτητής από την Πάρμα, με αστική καταγωγή, ο Φαμπρίτσιο, αμφιταλαντεύεται μεταξύ της μαρξιστικής του ιδεολογίας και της επιβεβλημένης ενσωμάτωσης στο σύστημα, αλλά και μεταξύ καρδιάς και λογικής καθώς διατηρεί ερωτική σχέση με την νεαρή θεία του.

Η αξία και τα αδιέξοδα μιας επανάστασης που δεν έρχεται ποτέ και ψάχνει τη δικαίωση στη συντριβή της, στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία ενός νεαρού σκηνοθέτη με το όνομα Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

the name of the rose

Το Ονομα του Ρόδου (The Name of the Rose) του Ζαν-Ζακ Ανό

Ο μοναχός Ουίλιαμ του Μπάσκερβιλ, επισκέπτεται μαζί με τον μικρό νεόφυτο του, ένα Βενεδικτιανό μοναστήρι για ένα συνέδριο με «ετοιμοπόλεμους» κληρικούς. Ο φόνος και η ίντριγκα βασιλεύουν όταν μυστηριώδεις θάνατοι συνεχίζουν να προκύπτουν μέσα σε συνθήκες που θυμίζουν σκηνικό αποκάλυψης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

how to have sex

How to Have Sex της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ

Τρεις Αγγλίδες φιλενάδες γύρω στα είκοσι και κάτι, η Τάρα, η Σκάι και η Εμ, φτάνουν στα Μάλια για λίγες μέρες καλοκαιρινών διακοπών, περιμένοντας τ' αποτελέσματα των σπουδαστικών εξετάσεών τους. Σίγουρα θα περάσουν τέλεια. Σίγουρα θα είναι οι καλύτερες διακοπές της ζωής τους. Σίγουρα θα πιουν άπειρα και θα χορέψουν σα να μην υπάρχει αύριο. Σίγουρα θα γνωρίσουν αγόρια και κορίτσια, σίγουρα θα κάνουν άφθονο σεξ. Ακόμα κι η Τάρα, η μοναδική από τις τρεις που είναι ακόμα παρθένα. Σ' αυτές τις διακοπές, επιτέλους, θα το κάνει. Σίγουρα. Ακόμα κι αν δεν το θέλει.

Το πολυβραβευμένο (και στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών), ντεμπούτο τής Βρετανίδας Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, συμπαραγωγή της ελληνικής Heretic, γυρισμένο στα Μάλια της Κρήτης, δίνει ένα σύγχρονο, ιδρωμένο ορισμό της ερωτικής συναίνεσης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo