Buzz

Υπέροχη ιδέα: ηλικιωμένοι φωτογραφίζονται ως κινηματογραφικοί ήρωες

στα 10

Μας έκανε να χαμογελάσουμε και μας γέμισε ζεστασιά: οίκος ευγηρίας στη Γερμανία φωτογράφισε τους θαμώνες του να αναπαριστούν σκηνές από διάσημες κινηματογραφικές ταινίες για το ημερολόγιο του 2014.

Υπέροχη ιδέα: ηλικιωμένοι φωτογραφίζονται ως κινηματογραφικοί ήρωες

To σινεμά μπορεί να ζεστάνει την καρδιά μας για πάρα πολλούς λόγους τελικά. Και μερικοί δε διαδραματίζονται μέσα στην μεγάλη οθόνη. Αλλά δείχνουν περίτρανα την επιρροή του στις ζωές μας. Ενας οίκος ευγηρίας, το «The Contilia Retirement Group» στο Εσεν της Γερμανίας, αποφάσισε όχι απλώς να χαρίσει λίγη μαγεία στους ηλικιωμένους του θαμώνες: αλλά να τους κάνει μέρος της μαγείας. Με παιχνιδιάρικη διάθεση αλλά και εξαιρετικό επαγγελματισμό, φωτογράφισε όσους ήθελαν να συμμετέχουν (και δέχτηκαν άνθρωποι ηλικιών από 75 έως 98 ετών!) ως τους αγαπημένους τους ηθοποιούς σε κλασικές κινηματογραφικές σκηνές.

Μάλιστα το γύρισμα έγινε σε στούντιο με green box, επαγγελματίες στυλίστες, μακιγιέρ και ενδυματολόγους που φρόντισαν να μεταμορφώσουν τους υπέροχους νέους ηθοποιούς τους σε κάτι πραγματικά cool!

Οι ίδιοι το καταδιασκέδασαν και δήλωσαν ότι θα το ξανακάνουν και του χρόνου! Τυπώθηκαν 5.000 ημερολόγια τα οποία μοιράστηκαν στους θαμώνες του οίκου ευγηρίας και τους συγγενείς τους. Εσείς μπορείτε να χαζέψετε τις φωτογραφίες εδώ, ή να κατεβάσετε το ημερολόγιο σε μορφή pdf από το site του Contilia.

1James Bond, Βίλχεμ Μπιούτινγκ, 89

2«Breakfast at Tiffany’s», Μαριάν Μπρούνσμπαχ, 86

3«Τιτανικός», Ερνα Ρατ, 86 / Αλφρεντ Κελμπχ, 81

4«Rocky», Εβριν Τζ. Βον Ντερ Χάιντεν, 80

5«Mary Poppins», Ερνα Σενκ, 78

6«7 Χρόνια Φαγούρα», Ιγκεμποργκ Γκιόμπας, 84 / Ερικ Εντλιν, 88

7«Blues Brothers», Λόθαρ Βισνιέφσκι 76 / Μάργκαρετ Σμιντ, 77

8«Cabaret», Μάρτα Μπάγιορν, 77

9«Γίγας», Γιοχάνα Τράντσμπεργκ, 81 / Χορστ Κρίσατ, 78

10«Πυρετός το Σαββατόβραδο», Ιργκμαρντ Αλτ, 79 / Ζίγκφριντ Γκάλας, 87

11«Dirty Dancing», Γιόχαν Λίντκε, 92 / Μαριάν Πάπε, 79

12«Ξένοιαστος Καβαλάρης», Βάλτερ Λέσερ, 98 / Κουρτ Νιούχαους, 90