Buzz

Ηρθε ο «Χειμώνας»

στα 10

«Ο Χειμώνας», το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα, κυκλοφορεί στις 11 Δεκεμβρίου στις αίθουσες. Δείτε πρώτοι κι αποκλειστικά το νέο trailer και φωτογραφίες της ταινίας.

Ηρθε ο «Χειμώνας»

Ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας κατάγεται από τη Λάρισα, αλλά από τα 17 του ζει και εργάζεται μόνιμα στο Λονδίνο. Ασχολείται με επιτυχία με το animation και τα ειδικά εφέ - έχει δουλέψει σε παραγωγές όπως το «9», «300: Rise of an Empire» και το «Guardians of the Galaxy». Προτού φέρει την πρώτη σκηνοθετική του δουλειά στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το Flix είχε μιλήσει μαζί του. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή μας με τον Κωνσταντίνο Κουτσολιώτα εδώ.

Το φιλμ είναι μια απόδραση στα όνειρα του Νίκου, του κεντρικού χαρακτήρα της ταινίας, ενός χαρακτήρα που προτιμά τον κόσμο της φαντασίας του από την πραγματικότητα στην οποία ζει. Θα σύστηνα την ταινία στους φίλους της φαντασίας και των σκοτεινών παραμυθιών. Η ιδέα ξεκίνησε από διάφορα παιδικά όνειρα. Ο κόσμος του φανταστικού με γοήτευε από πολύ μικρό και ήταν ένας καλώς τρόπος διαφυγής από την καθημερινότητα και το σχολείο. Μεγάλωσα με τις ιστορίες του παππού και της γιαγιάς, ιστορίες γεμάτες ήρωες, τέρατα, μαγεία και ξεβάσκαμα. Αυτές οι ιστορίες σε συνδυασμό με μια μακροχρόνια αγάπη για τους κόσμους του Λοβκραφτ, του Πόε του Αρθουρ Μαχεν, του Λορντ Ντανσάνι και του Νιλ Γκέιμαν ήταν από τα πρώτα εναύσματα που οδήγησαν στην δημιουργία του Χειμώνα. Βοήθησε βέβαια που και η γυναίκα μου και παραγωγός της ταινίας Ελίζαμπεθ είχε τα ίδια μυαλά με μένα. Άλλες επιρροες - φυσικά από τους σκηνοθέτες που θαυμάζω, Αλεξ Πρόγιας, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Τέρι Γκίλια, Μπάρτον, Κόπολα, Κουστουρίτσα, Τζιμ Τζάρμους. Η λίστα είναι ατέλειωτη.

Ο Χειμώνας POSTER

«Ο Χειμώνας», ένα genre φιλμ φανταστικού και μεταφυσικού σινεμά και μία μελαγχολική ματιά στην Ελλάδα της κρίσης, ακολουθεί την ιστορία του Νίκου (Θοδωρής Αλμπάνης) φοιτητή στο Λονδίνο, ο οποίος βασανίζεται από τις αναμνήσεις του πατέρα του ( Βαγγέλης Μουρίκης) που δεν ήθελε να εγκαταλείψει το ερείπιο σπίτι τους στην ορεινή Σιάτιστα, γιατί είχε την πίστη και τις εμμονές του ότι στα θεμέλιά του κρύβεται θησαυρός. Το μόνο που κατάφερε είναι να τον εγκαταλείψει η γυναίκα του παίρνοντας τον μικρό Νίκο μαζί της. Είκοσι χρόνια μετά, ο νεαρός, χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα, αποφασίζει να επιστρέψει στη χώρα του και στο σπίτι του πατέρα του. Και να ζήσει εκεί. Σαν φάντασμα. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για το «Χειμώνα» εδώ.

«Ο Χειμώνας» έρχεται στην Αθήνα στις 11 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στους κινηματογράφους Τριανόν και Ονειρο. Δείτε σε αποκλειστικότητα το νέο trailer και χαζέψτε φωτογραφίες.


.

Ο Χειμώνας1 607

Ο Χειμώνας2 607

Ο Χειμώνας3 607

Ο Χειμώνας4 607

Ο Χειμώνας5 607

Ο Χειμώνας6 607

Ο Χειμώνας7 607

Ο Χειμώνας8 607

Ο Χειμώνας9 607

Ο Χειμώνας10 607

Ο Χειμώνας11 607

Ο Χειμώνας12 607

Ο Χειμώνας13 607

Ο Χειμώνας14 607

Ο Χειμώνας15 607