Buzz

«What Would Django Do?»: δυστυχώς, το νέο σύνθημα των οπλοχρηστών στις ΗΠΑ!

στα 10

Το γκρουπ «Political Media», μία ομάδα πολιτών υπέρ της κατοχής και χρήσης όπλων στην Αμερική, ετοίμασε καμπάνια με τίτλο «What Would Django Do?» με σκοπό να φέρει με το μέρος τους αφροαμερικανούς στη διαμάχη για τον έλεγχο της οπλοχρησίας.

«What Would Django Do?»: δυστυχώς, το νέο σύνθημα των οπλοχρηστών στις ΗΠΑ!

Παρ'όλο που και ο ίδιος ο Ταραντίνο πήρε θέση υπέρ του Gun Control με αφορμή την μαζική δολοφονία στο σχολείο του Νιούταουν (διαβάστε περισσότερα εδώ), Κονέκτικατ οι υπέρμαχοι της κατοχής και χρήσης όπλων αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το «Django: Ο Τιμωρός» υπέρ τους.

Η οργάνωση «Political Media» (η ίδια που διοργάνωσε το προηγούμενο Σάββατο την «Ημέρα Γιορτής Οπλων» - όπου χιλιάδες πολίτες υπέρμαχοι της οπλοκατοχής κατέβηκαν στους δρόμους κρατώντας με το ένα χέρι το Σύνταγμα και με το άλλο ταμπέλες «Κάτω τα Χέρια σας Από τα Οπλα μας», ενώ εκατοντάδες μαγαζιά όπλων ξεπούλησαν γιατί έκαναν... εκπτώσεις!) υπογράφει μία νέα καμπάνια με τίτλο «Τι θα έκανε ο Django;».

Σκοπός φυσικά της οργάνωσης είναι η αφροαμερικανική κοινότητα. Η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο μπορεί να έχει προκαλέσει κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις (όπως αυτή του Σπάικ Λι), σε γενικές γραμμές όμως έχει γίνει περήφανο λάβαρο ανάμεσα στην κοινότητα των μαύρων της Αμερικής - μία κοινότητα αρκετά ευαίσθητη στο θέμα της οπλοκατοχής, όπως είναι λογικό. Αν μπορέσουν επιτήδειοι να στρέψουν την εικόνα του μαύρου με όπλο από «εγκληματία» σε «περήφανο οικογενειάρχη που αμύνεται», έχουν κερδίσει εκατομμύρια υποστηρικτές. Πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της «Political Media», Λάρι Γουόρντ, αποδεικνύει ότι υπάρχει στρατηγική και φιλόδοξο σχέδιο πίσω από κάθε κίνηση: το «What Would Django Do?» δεν θα είναι απλά ένα trademark καμπάνιας, αλλά φιλοδοξεί να γίνει το όνομα μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης με σκοπό την προώθηση όπλων σε μειονότητες της Αμερικής.

Βέβαια, δεν έχει πάρει την άδεια για όλα αυτά ούτε από τον Κουέντιν Ταραντίνο, ούτε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά για τον Γουόρντ αυτό είναι ... λεπτομέρεια.

«Θα περάσουμε αυτή τη γέφυρα όταν τη συναντήσουμε - θα εξασφαλίσουμε ότι δεν παραβιάζουμε copyrights, ή αν το κάνουμε απλά τότε θα αλλάξουμε το όνομα. Ομως ο Django είναι το τέλειο σύμβολο για την προώθηση όπλων στις μειονότητες και είμαστε αποφασισμένοι να το αποδείξουμε. Θα νικήσουμε τους Δημοκρατικούς στο ίδιο τους το γήπεδο!»

Μέχρι στιγμής, ο Χάρβεϊ Γουάνστιν δεν έχει πάρει θέση στο ζήτημα και δεν ξέρουμε αν έχει πληροφορηθεί και τοποθετηθεί απέναντι στο συγκεκριμένο γεγονός.

Ο ίδιος ο Ταραντίνο πάντως ρωτήθηκε σε παλιότερη συνέντευξή του για τη βία των όπλων στην αμερικανική κοινωνία και είχε δώσει ξεκάθαρη απάντηση: «Πρέπει να επιβληθεί μία gun control νομοθεσία. Θα έκανε θαύματα στην Αμερική» (Playboy, 1994).

Πρόσφατα, σε πολλαπλή ερώτηση για τη σχέση κινηματογραφικής βίας και πραγματικότητας ο Ταραντίνο είχε πει ότι περιστατικά όπως αυτά στο Κονέκτικατ είναι άμεσα συνυφασμένα με την οπλοκατοχή και τις ψυχικές και διανοητικές διαταραχές των δολοφόνων. Οχι το σινεμά.

Περιμένουμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε να είναι αυστηρές και αμετάβλητες. Δεν μπορεί να έχει χαθεί εντελώς η κοινή λογική.

Διαβάστε περισσότερα: