Buzz

Βέρνερ Χέρτσογκ x3 στην Αθήνα

στα 10

Μια ανοιχτή συζήτηση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ένα masterclass στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και δύο μέρες προβολών στη Στέγη και το Goethe Institut Athen - o Απρίλιος είναι αφιερωμένος στην επιβλητική προσωπικότητα και φιλμογραφία του Βέρνερ Χέρτσογκ.

Flix Team
Βέρνερ Χέρτσογκ x3 στην Αθήνα

Ο Βέρνερ Χέρτσογκ διεκδικεί με διαφορά τον τίτλο του πιο πολυσχιδούς, ιδιοσυγκρασιακού, ασταμάτητου και διαρκώς ανήσυχου κινηματογραφιστή, με ένα έργο που δεν εξαντλείται σε κανένα γνωστό κινηματογραφικό είδος - είτε αισθητικό, είτε θεματικό - και που συνεχίζει να εξερευνά από την μία το απέραντο σκοτάδι της ανθρώπινης φύσης και από την άλλη το ίδιο το μεγάλο μυστήριο της Φύσης.

Τον Απρίλιο, ο Βέρνερ Χέρτσογκ έρχεται στην Αθήνα, καλεσμένος της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του Goethe Institut Athen και σας κλείνει τρία σημαντικά ραντεβού που θα σας βάλουν πιο βαθιά στο καλειδοσκοπικό του σύμπαν.

Werner Herzog

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο ΒΕΡΝΕΡ ΧΕΡΤΣΟΓΚ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛ ΧΟΛΝΤΕΝΓΚΡΕΪΜΠΕΡ

Μετά την προ τριετίας συζήτησή τους για την αρχαία ελληνική γραμματεία, σε μια συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη, ο Βέρνερ Χέρτσογκ θα συναντήσει για άλλη μία φορά τον Πολ Χολντενγκρέιμπερ, ιδρυτικό εκτελεστικό Διευθυντή του Onassis Los Angeles (OLA) και Ιδρυτή & Διευθυντή της πολιτιστικής σειράς LIVE from the NYPL της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης, σε μια κουβέντα εξίσου απρόβλεπτη με την πορεία του 76χρονου δημιουργού. Στη Μεγάλη Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ο Βέρνερ Χέρτσογκ θα μιλήσει για το έργο του, την κοσμοθεωρία του γύρω από τη ζωή και τη Φύση, αλλά και για τη στενή του σχέση με την Ελλάδα που τον έφερε στα τέλη της δεκαετίας του '60 να γυρίσει εδώ μερικές από τις πρώτες του ταινίες αλλά και σε αναζήτηση του θρύλου του παππού του, διάσημου αρχαιολόγου Ρούντολφ Χέρτσογκ.

Πληροφορίες: O Βέρνερ Χέρτσογκ σε μια συζήτηση με τον Πολ Χολντενγκρέιμπερ | Δευτέρα 15 Απριλίου στη Μεγάλη Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στις 19.00 | Η είσοδος στην ανοιχτή συζήτηση θα είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου που η διανομή τους θα ξεκινήσει στη Στέγη στις 18.00 τη Δευτέρα 15 Απριλίου. Η συζήτηση θα έχει παράλληλη διερμηνεία στα ελληνικά και στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τη συζητήση εδώ.


Werner Herzog O Βέρνερ Χέρτσογκ στα γυρίσματα του «Stroszek»

ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
MASTERCLASS ΤΟΥ ΒΕΡΝΕΡ ΧΕΡΤΣΟΓΚ ΣΤΗΝ ΩΝΑΣΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Γνωστός για το εκπαιδευτικό του έργο, αλλά και τη μοναδική του ικανότητα να διδάσκει σινεμά, ο Βέρνερ Χέρτσογκ θα συναντήσει 70 κινηματογραφιστές και φοιτητές κινηματογράφου στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη για ένα μάθημα που δεν χάνεται με τίποτα.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση προ(σ)καλεί όποιον ενδιαφέρεται για το πολύτιμο αυτό masterclass να ακολουθήσει την παρακάτω διαδικασία.

Τι ιστορίες θέλετε να αφηγηθείτε μέσα από τις ταινίες σας; Για ποιον λόγο ασχολείστε με τον κινηματογράφο; Ποια είναι η σχέση σας με τον ανορθόδοξο κόσμο του Werner Herzog; Ποιος κινηματογραφικός χαρακτήρας του θα θέλατε να είστε; Αν μπορούσατε να του κάνετε μια ερώτηση, ποια θα ήταν; Γράψτε ό,τι σκέφτεστε αυθόρμητα, αρκεί η απάντησή σας να είναι μέχρι 200 λέξεις. Στείλτε την παράγραφό σας στο email: ask_werner@sgt.gr. Η αίτησή σας μπορεί να είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Και η προθεσμία της υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι και τις 5 Απριλίου.

Πληροφορίες: Masterclass του Βέρνερ Χέρτσογκ στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη | Τρίτη 16 Απριλίου. Το μάθημα θα γίνει στα αγγλικά χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας εδώ.


Bells from the Deep 607 Καμπάνες από τα Βάθη

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΒΕΡΝΕΡ ΧΕΡΤΣΟΓΚ

Την Πέμπτη 11 Απριλίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και το Σάββατο 13 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Goethe-Institut Athen, επτά ταινίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της φιλμογραφίας του Βέρνερ Χέρτσογκ (ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ - εδώ και οι δύο ταινίες που γύρισε στην Ελλάδα το 1968) αποδεικνύουν πως το σινεμά του μεγάλου Γερμανού δημιουργού είναι πρωτίστως μια εμπειρία.

Οι ταινίες που θα προβληθούν - σε επιμέλεια του Flix.gr - είναι το «Καμπάνες από τα Βάθη» του 1993, το «Into the Inferno» του 2016, οι «Τελευταίες Λέξεις» και τα «Σημάδια Ζωής» του 1968 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το «Χώρα της Σιωπής και του Σκότους» του 1971, το «Στρότσεκ» του 1976 και το «Αίνιγμα του Κάσπαρ Χάουζερ» του 1974.

Πληροφορίες: Προβολές Βέρνερ Χέρτσογκ | Πέμπτη 11 Απριλίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης και Σάββατο 13 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Goethe Institut Athen. Οι προβολές ξεκινούν στις 17.00. Η είσοδος για τις προβολές θα ειναι ελεύθερη. Οι ταινίες στη Στέγη θα έχουν αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους, στο Goethe Institut Athen μόνο ελληνικούς. Η εισαγωγή των ταινιών από το Flix.gr θα γίνεται στα ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα αγγλικά και στα ελληνικά για κωφούς. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες προβολών και τις ταινίες εδώ.


Διαβάστε ακόμη: 24 πολύτιμα μαθήματα ζωής και σινεμά από τον Βέρνερ Χέρτσογκ