Buzz

Το Υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδοτεί την αποκατάσταση των κινηματογράφων Αττικόν και Απόλλων

στα 10

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αποκατάσταση του κτιρίου που στεγάζει τους κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων θα γίνει με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδοτεί την αποκατάσταση των κινηματογράφων Αττικόν και Απόλλων
Η πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζει τους κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων

Αμεση - αντίθετα με τη συνήθη πρακτική των ελληνικών υπουργείων - υπήρξε η αντίδραση του Υπουργού Παύλου Γερουλάνου σε σχέση με τις καταστροφές που υπέστη το διατηρητέο κτίριο της οδού Σταδίου που στεγάζει δύο από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, το ATTIKON και το ΑΠΟΛΛΩΝ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων: «Τη μελέτη και την αποκατάσταση των ζημιών του διατηρητέου κτιρίου που στεγάζει τους ιστορικούς κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος έκανε γνωστή την απόφαση του ΥΠΠΟΤ στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Το κτίριο, ένα από τα νεοκλασικά στολίδια του αθηναϊκού κέντρου, υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά κατά τα επεισόδια της Κυριακής. Οι ίδιες οι αίθουσες των κινηματογράφων πάντως υπέστησαν σχετικά μικρότερης έκτασης ζημιές.»