Buzz

Το «Oldboy» του Σπάικ Λι είναι έτοιμο. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό...

στα 10

Με το πρώτο teaser poster του αμερικάνικου ριμέικ του «Oldboy» του Παρκ Τσαν - γουκ να μετράει αντίστροφα το χρόνο, είναι λίγοι όσοι δεν πεθαίνουν να μάθουν τι στο διάολο έχει κάνει ο Σπάικ Λι μεταφέροντας μια αρχετυπική πλέον κορεάτικη ιστορία εκδίκησης σε αμερικάνικο έδαφος.

Το «Oldboy» του Σπάικ Λι είναι έτοιμο. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό...

Συνοψίζοντας όλα όσα πλέον γνωρίζουμε για το «Οldboy» του Σπαίκ Λι, αξίζει να αναφέρουμε πως το ριμέικ της διάσημης ταινίας του Παρκ Τσαν - γουκ είναι κάτι παραπάνω από έμπνευση για το ριμέικ του, αφού και εδώ έχουμε την ιστορία ενός άντρα (διαφημιστή, εδώ στο επάγγελμα) που απάγεται και κρατείται φυλακισμένος για είκοσι χρόνια στην απομόνωση και όταν καταφέρνει να ελευθερωθεί είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει και να εκδικηθεί το βασανιστή του μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως η πραγματική φυλακή βρίσκεται εκεί έξω.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει ο Τζος Μπρόλιν, μαζί του παίζουν οι Ελίζαμπεθ Ολσεον και ο Σαρίτο Κόπλεϊ, το σενάριο υπογράφει ο Μαρκ Προτόσεβιτς («Thor») ενώ οι πρώτες αντιδράσεις από μια δοκιμαστική προβολή της ταινίας επιβεβαιώνουν πως ο Σπαίκ Λι πατάει γερά πάνω στην πρωτότυπη ταινία κορυφώνοντας τη δράση σε ένα σαδιστικό και υπερβίαιο τρίτο μέρος.

Το πρώτο teaser poster της ταινίας που μόλις κυκλοφόρησε απεικονίζει την κλασική μέθοδο καταμέτρησης του χρόνου ενός φυλακισμένου όπως ακριβώς γινόταν και στην ταινία του Παρκ Τσαν - γουκ.

Δείτε το παρακάτω και διαβάστε περισσότερα για το «Oldboy» που αναμένεται στις αμερικανικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2013. Οσο κι αν διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, τόσο για τον Σπάικ Λι των τελευταίων (αδιάφορων) χρόνων, όσο και για το πως μεταφέρεις στην Αμερική ένα πραγματικά αυθεντικό έργο ασιατικής αισθητικής, ανυπομονούμε...

2

Update 08.07.13: Δείτε το επίσημο poster της ταινίας

2