Buzz

To «Attenberg» πάει Αμερική...

στα 10

Η Αμερική μοιάζει να μην χορταίνει «weird» ελληνικό σινεμά, χαρίζοντας στο «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη που βγαίνει αυτήν την εβδομάδα στις αίθουσες εγκωμιαστικές κριτικές και ένα τρέιλερ σκέτη...πρόκληση!

To «Attenberg» πάει Αμερική...

Στις 9 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και στις 4 Απριλίου στο Λος Αντζελες κάνει την πρεμιέρα του στις αμερικάνικες αίθουσες το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, ενάμιση χρόνο μετά την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου και απέσπασε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την Αριάν Λαμπέντ, έχοντας προηγουμένως γυρίσει σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο συμμετέχοντας σε Διεθνή Φεστιβάλ και κερδίζοντας διακρίσεις.

Από τη Village Voice μέχρι τους New York Times και από το New Yorker μέχρι το San Francisco Chronicle, οι κριτικές για την ταινία επαινούν την ικανότητα της Τσαγγάρη για ένα «πειραγμένο φιλμ ενηλικίωσης», για τη ζεστασιά και την ποπ αισθητική της ταινίας, παίζοντας συνεχώς με τις έννοια του «weird» ελληνικού σινεμά που ξεκίνησε με τον «Κυνόδοντα».

Σε συνέντευξη της στους New York Times, η Αθηνά Τσαγγάρη ξεκαθάρισε ωστόσο τα πράγματα δηλώνοντας πως: «Ενα κίνημα απαιτεί διάρκεια και ποσότητα. Η Ελλάδα δεν έχει μια τέτοια κινηματογραφική κουλτούρα ώστε να καλλιεργήσει ένα κίνημα».

Weird ή όχι, σε κάθε περίπτωση, το «Attenberg» βγαίνει στις αμερικάνικες αίθουσες από τη Strand Releasing με τους καλύτερους οιωνούς και ένα τρέιλερ (δείτε το παρακάτω) που προκαλεί περισσότερα πράγματα από το...ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα για το «Αttenberg», δείτε στο gallery την αμερικάνικη αφίσα της ταινίας και μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook όπου μπορείτε να παρακολουθείτε βήμα βήμα τη διεθνή πορεία της.