Buzz

Τι θα συμβεί αν ο Γούντι Αλεν γυρίσει την επόμενη ταινία του στην Ελλάδα;

στα 10

Οι φήμες για την επικείμενη επίσκεψη του Γούντι Αλεν στην Ελλάδα για τις ανάγκες της επόμενης ταινίας του, δεν δείχνουν να κοπάζουν. Εχετε όμως φανταστεί τι θα συμβεί αν τελικά βγουν αληθινές. Εμείς προσπαθήσαμε...

Τι θα συμβεί αν ο Γούντι Αλεν γυρίσει την επόμενη ταινία του στην Ελλάδα;

Αν συγκεντρώσει κανείς όλες τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα για την επόμενη ταινία του Γούντι Αλεν, το μόνο που λείπει είναι να δούμε την ταινία στα σινεμά.

Ξεκινώντας ήδη από πέρσι, ο Γούντι Αλεν έχει κάνει ρεπεράζ στα ελληνικά νησιά, ενώ πριν λίγες ημέρες ένα συνεργείο βρέθηκε ξανά στην Αθήνα για να βρει μέρη για τα γυρίσματα, ο τίτλος της ταινίας είναι «Athens by Night», σε αυτήν πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ στο ρόλο ενός συγγραφέα που ζει στην Πλάκα και γράφει ένα βιβλίο για την οικονομική κρίση, μαζί του παίζει η Πενέλοπε Κρουζ, ενώ το σενάριο υπογράφει αυτή τη φορά ο Αλεν όχι μόνος του αλλά μαζί με τον Πολ Οστερ και η παραγωγή ανήκει σε μεγάλη ελληνική εταιρεία.

Αν κάτι από όλα αυτά μπορεί να είναι αλήθεια, είναι το γεγονός πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδιαφέρον του Αλεν να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιοδεία με μια στάση στην πιο hot πόλη αυτή τη στιγμή στον κόσμο, Για τα υπόλοιπα, αναμένονται επιβεβαιώσεις και διαψεύσεις ή - επιτέλους - κάποια επίσημη ανακοίνωση που θα ανακοινώνει την έναρξη της παραγωγής της ταινίας σε ελληνικό έδαφος.

Αν δεν έχετε φανταστεί τι ακριβώς θα συμβεί, αν ο Γούντι Αλεν (και ο Μπραντ Πιτ) έρθουν στην Ελλάδα για γυρίσματα, εμείς προσπαθήσαμε να το κάνουμε για εσάς:

  • Ανώνυμες πηγές που θα ξεπετάγονται πιο γρήγορα και από τις όποιες φήμες, θα επιβεβαιώνουν πως είδαν τον Αλεν να περπατάει στα Αναφιώτικα, τον Μπραντ Πιτ να πίνει ούζο σε γραφικό ταβερνάκι της Πλάκας και την Πενέλοπε Κρουζ να ψωνίζει στην Ερμού.

  • Ερασιτεχνικές φωτογραφίες θα δίνονται στη δημοσιότητα από απλούς ανθρώπους που στο πέρασμά τους θα βλέπουν το συνεργείο εν ώρα εργασίας και με χαρακτηριστικό κύκλο θα σημειώνεται που ακριβώς βρίσκεται ο Γούντι Αλεν.

  • Διάφοροι υπάλληλοι ξενοδοχείων θα γεμίσουν εκτεταμένο ρεπορτάζ του Star για το τι ακριβώς απαιτήσεις έχει ο Γούντι Αλεν και οι σταρ της ταινίας - τι τρώνε, από ποια πλευρά του κρεβατιού κοιμούνται, τι σκουπίδια κάνουν και λοιπά τέτοια. Ταυτόχρονα, οι μανιασμένοι ρεπόρτερ του ίδιου καναλιού θα αλώνουν τη χώρα αναζητώντας τη διαδρομή της ταινίας σε αποκλειστικότητα, ενώ είναι βέβαιο πως κάποιοι θα γνωρίζουν έγκυρα πως η Αντζελίνα και ο Χαβιέ Μπαρδέμ θα έρθουν ιγκόγνιτο για να επισκεφτούν τα ταίρια τους, συνδυάζοντας το τερπόν μετά του ωφελίμου.

  • Παρατρεχάμενοι Υπουργείων και κρατικών οργανισμών θα περηφανεύονται που φιλοξενούν μια τόσο μεγάλη παραγωγή στην Ελλάδα της κρίσης, ξεχνώντας πως όταν ο Αλεν είχε ζητήσει άδεια για τα γυρίσματα του «Mighty Aphrodite» τον είχαν στείλει αδιάβαστο με την άρνησή τους.

  • Κείμενα επί κειμένων θα γραφτούν για το πόσο σημαντική είναι η επιλογή του Αλεν για τη συγκεκριμένη εποχή στην Ελλάδα και πόσο καλό θα κάνει αυτό στον τουρισμό.

  • Τα ξένα πρακτορεία θα μεταφέρουν λανθασμένες πληροφορίες (είναι και δύσκολα τα ελληνικά ονόματα) από το σετ, έχοντας ωστόσο αποκλειστική πρόσβαση σε αυτό αλλά και στις πρώτες φωτογραφίες που ενδεχομένως θα κυκλοφορήσουν από την ταινία.

  • Ενδιάμεσα στα γυρίσματα, ο Γούντι Αλεν θα ανακοινώσει μια καινούρια ταινία που θα γυριστεί σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου (είναι η αγαπημένη του συνήθεια τελευταία).

Η λίστα είναι ατέλειωτη και συνθέτει ήδη την πιθανότητα ενός άνευ προηγουμένου πανηγυριού (όχι απαραίτητα με την κακή έννοια) που θα ξεκινήσει, αν τελικά ο Αλεν έρθει όντως στην Ελλάδα για γυρίσματα. Πράγμα που φυσικά είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα, αν αυτό σημαίνει πως έχει ανοίξει η πρόσβαση για ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες ξένες παραγωγές (μετά τις επιτυχημένες εμπειρίες του «Βefore Midnight» και του «Two Faces of January») και - ακόμη και ευκαιριακά - είναι πάντα συγκινητικό να υπάρχει στη φιλμογραφία του Γούντι Αλεν μια ταινία με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα.

Ας ελπίσουμε, μια πολύ καλύτερη ταινία από αυτή που έγινε στην Ιταλία...

Για την ώρα και αναμένοντας περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τις έγκυρες πληροφορίες για την καινούρια ταινία του Γούντι Αλεν με τίτλο «Blue Jasmine» που γυρίστηκε στην Αμερική.