Buzz

Κάντε πρώτοι, «Ενα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά»

στα 10

Ο Λάσε Χάλστρομ σκηνοθετεί την Ελεν Μίρεν σε μια γοητευτική ταινία που... περνά από το στομάχι, και την οποία μπορείτε να δείτε σε avant premiere πρίν την έξοδό της στις αίθουσες!

Flix Team
Κάντε πρώτοι,  «Ενα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λάσε Χάσλτρομ σκηνοθετεί με επιτυχία μια ταινία που αναφέρεται (ανάμεσα σε άλλα) και στη γεύση και διαδραματίζεται στην γοητευτική επαρχία της Γαλλίας. Πιθανότατα, η ανάμνηση του «Chocolat» ήταν που έκανε τους παραγωγούς του αυτή ήταν η σκέψη που έκανε τους παραγωγούς του «Ενα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά», Στίβεν Σπίλμπεργκ και Οπρα Γούινφρεϊ να τον σκεφτούν ως την καλύτερη επιλογή για να αναλάβει την σκηνοθεσία.

Μόνο που αυτή τη φορά η γεύση του φιλμ είναι αναμφίβολα πιο πιπεράτη και γεμάτη μπαχαρικά, το πιο ελκυστικο από τα οποία είναι προφανώς η ερμηνεία της Ελεν Μίρεν που ηγείται ενός εξαιρετικού καστ σε αυτή την γοητευτική γαστριμαργική κωμωδία.

01

Εκτοπισμένα από την πατρίδα τους, την Ινδία, τα μέλη της ξεχωριστής οικογένεια Καντάμ με επικεφαλής τον Παπά (Ομ Πουρί), εγκαθίστανται σε ένα πανέμορφο χωριό του Γαλλικού επαρχιακού Νότου, στο Σεντ Αντονέν Νομπλ-Βαλ.

Το γοητευτικό αυτό, γραφικό χωριουδάκι με τα στενά σοκάκια και τις μικρές του εκπλήξεις φαντάζει ιδανικό μέρος για να εγκατασταθούν οι ταξιδιώτες μας και να ανοίξουν ένα ινδικό εστιατόριο, με την επωνυμία «Μεζόν Μουμπάι». Ιδανικό… μέχρι τη στιγμή που στο προσκήνιο εμφανίζεται η ψυχρή και απότομη σεφ – και ιδιοκτήτρια του βραβευμένου με αστέρι Μισελέν εστιατορίου «Λε Σελ Πλερέρ» (η Ιτιά) –, Μαντάμ Μαλορί (Ελεν Μίρεν), οπότε τα πράγματα περιπλέκονται ακαριαία.

01

Οι εκτεταμένες, ψυχρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στο Ινδικό εστιατόριο που τόλμησε να εγκατασταθεί μόλις 30,5 μέτρα μακριά από το δικό της, εξελίσσονται σε θερμό επεισόδιο, στους ήσυχους μαχαλάδες του Σεν Αντονέν.

Μέχρι τη στιγμή όμως που το πάθος του υιού Καντάμ, Χασάν, για τη Γαλλική κουζίνα – αλλά και για τη βοηθό σεφ της Μαντάμ Μαλορί, Μαργκερίτ (Σαρλότ Λε Μπον) – συνδυαστεί με το μυστηριώδες και μοναδικό ταλέντο του νεαρού σεφ να υφαίνει μαγικά τα καλύτερα στοιχεία των δυο πολιτισμών αναδεικνύοντας τα καλύτερα συστατικά τους στη δημιουργία μιας πρωτοφανούς γευστικής εμπειρίας. Η ιδιαίτερη αυτή συγκυρία φυσικά, εκτός της τοπικής κοινότητας δε μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο και τον έμπειρο ουρανίσκο της δαιμόνιας Μαντάμ Μαλορί, η οποία αργά η γρήγορα θα αναγνωρίσει το μοναδικό μαγειρικό ταλέντο του νεαρού αντιπάλου της, Χασάν και θα φροντίσει να τον πάρει με το μέρος της.

01

*Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες στις αίθουσες στις 16 Οκτωβρίου, αλλά η Odeon και το Flix δίνουν την ευκαιρία σε να το δείτε πρώτοι, την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στις 21:00, στον κινηματογράφο Νιρβάνα Cinemax Cyta, Λ. Αλεξάνδρας 192 (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι). *

Για να διεκδικήσετε μια από τις 20 διπλές προσκλήσεις, κάντε share ή σχόλιο στην φωτογραφία του διαγωνισμού στην σελίδα του flix στο Facebook. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν το απόγευμα της Κυριακής 12 Οκτωβρίου.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ.