Buzz

NSFW τρέιλερ για το «The Great Eastern» των The Callas λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα στη Στέγη

στα 10

Δύο άντρες, δύο κορίτσια, μια γυναίκα και ένα υπερωκεάνιο που φτάνει από στιγμή σε στιγμή. Αυτός είναι ο σέξι, πειραματικός, ασπρόμαυρος, μελαγχολικός, παιχνιδιάρικος κόσμος της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας των The Callas.

Flix Team
NSFW τρέιλερ για το «The Great Eastern» των The Callas λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα στη Στέγη

«Αυτό το μεσοδιάστημα μεταξύ της καθημερινής ζωής και της ουτοπίας που συνεχώς έρχεται, που συνεχώς την αναζητάμε, αποτελεί το πεδίο δράσης της ταινίας. Εκεί όπου ο «Παλιός Κόσμος» παραμένει “Παλιός”, με τις αδυναμίες και το σκοτάδι του. Εκεί όπου ο “Νέος Κόσμος”» είναι έτοιμος να ανατείλει. Εκεί είναι που η ανθρώπινη αδυναμία εκδηλώνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση. Εκεί είναι που ο έρωτας είναι συγχρόνως τόσο ανθρώπινος και τόσο θεϊκός.» / Λάκης και Αρης Ιωνάς (aka The Callas)

great eastern 607

Στις 16 Δεκεμβρίου, στην πρεμιέρα του Flix it στη Στέγη, ο Αρης και ο Λάκης Ιωνάς (aka The Callas) θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία τους, μετα το «Lustlands» του 2014, και θα τη συνοδεύσουν με μια ζωντανή περφόρμανς των ίδιων και του Λι Ρανάλντο των Sonic Youth που συνυπογράφει μαζί τους τη μουσική και θα βρεθεί στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας.

Η κάμερα του Flix στα γυρίσματα της νέας ταινίας των The Callas: Στην Υδρα με τον Μεγάλο Ανατολικό, τους Callas και τον Λι Ρανάλντο των Sonic Youth

The Great Eastern 607

Γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην Υδρα, το «The Great Eastern» είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου και έχει ως ήρωές του ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και διαφορετικές ηλικίες που συγκεντρώνονται και συμβιώνουν σ΄έναν σταθμό - transit και περιμένουν μέχρι να έρθει να τους πάρει το υπερωκεάνιο «Μεγάλος Ανατολικός» για ένα ταξίδι προς την αναζήτηση μιας νέας κοινωνίας. Μιας ουτοπικής κοινωνίας-οικογένειας που θα βασίζεται στη φιλία, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, τον έρωτα και τον πόθο. Ομως, οι ανθρώπινες αδυναμίες, το «τραύμα» που κουβαλάμε μέσα μας, η άβυσσος του έρωτα και η δίνη του ερωτευμένου, προκαλούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και εξελίξεις στο σταθμό. Η βασική πρωταγωνίστρια, η Ειρήνη, με τη ζωντάνια της, την ομορφιά της, τη σχεδόν αφέλειά της και τη μαγική δύναμη της νιότης, ανατρέπει την προκαθορισμένη τάξη και ροή των πραγμάτων, οδηγώντας τα στα άκρα.

Στο «The Great Eastern» πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Πολιτάκης, Ηρώ Σοφουλάκη, Κάτια Δημοπούλου, Βαλίσα Οντέλ, Ηλίας Παπαζαχαρίας.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «The Great Eastern»:


The Great Eastern / Σενάριο - Σκηνοθεσία: Λάκης Ιωνάς και Αρης Ιωνάς / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κοτσέλης / Ηχος: Νίκος Τριανταφύλλου / Πρωτότυπη Μουσική: Lee Ranaldo & The Callas / Art Supervisor: Νάντια Αργυροπούλου / Cast: Δημήτρης Πολιτάκης (Αντρέας), Ηρώ Σοφουλάκη (Ειρήνη), Κάτια Δημοπούλου (Λώρα), Βαλίσια Οντέλ (Σάρα), Ηλίας Παπαζαχαρίας (Ηλίας) / Παραγωγοί: Λάκης Ιωνάς και Αρης Ιωνάς / Παραγωγή: The Studio Art Projects / Σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την HAOS Film, και την Athens Filmmakers' Coop / Executive Producer: Βένια Βέργου / Με την υποστήριξη του DESTE Foundation for Contemporary Art και του Λεωνίδα Εμπειρίκου

Το soundtrack της ταινίας υπογράφουν οι The Callas σε συνεργασία με τον σπουδαίο Λι Ρανάλντο των Sonic Youth. Με αφορμή την προβολή της 16ης Δεκεμβρίου, στην πρεμιέρα του «Flix it στη Στέγη», οι The Callas μαζί με τον Λι Ρανάλντο θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά το live performance που έχουν δουλέψει από κοινού τα τελευταία δύο χρόνια, σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ολόκληρο το project, ταινία και performance, θα παρουσιαστούν ενώπιον του κοινού, ενώ θα συνεχίσουν μετά το ταξίδι τους σε επιλεγμένους προορισμούς και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

great eastern 607

Flix it στη Στέγη / Διοργάνωση: Flix.gr, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Στέγη Ιδρύματος Ωνάση Συγγρού 107 Πληροφορίες: 210 900 5 800 / Δεκέμβριος 2016 – Μάιος 2017 / Κεντρική Σκηνή & Μικρή Σκηνή / Ολες οι προβολές και οι εκδηλώσεις θα είναι καθολικά προσβάσιμες για όλους. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προπώληση εισιτηρίων στο επίσημο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και στην επίσημη σελίδα στο Facebook της πρεμιέρας της ταινίας.

Η Fischer Beer, η πιο σινεφίλ μπίρα, θα είναι συνχορηγός στο «Flix it στη Στέγη», ενώ θα μας συντροφεύει απολαυστικά μετά από κάθε προβολή.