Buzz

Τη μέρα που εξαφανίστηκε ο Φεντερίκο Φελίνι!

στα 10

Μια καινούρια ταινία ανοίγει το φάκελο της μυστηριώδους εξαφάνισης του Φεντερίκο Φελίνι, ο οποίος περιπλανήθηκε για δύο ημέρες στο Λος Αντζελες το 1957, χάνοντας σχεδόν τη τελετή των Οσκαρ, για την οποία είχε ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τη μέρα που εξαφανίστηκε ο Φεντερίκο Φελίνι!
Τζέρι Λίουις, Ντίνο Ντε Λαουρέντις και Φεντερίκο Φελίνι στα Οσκαρ του 1957

Με τον τίλτο «Fellini Black and White» ο Χένρι Μπρόμελ («Get Shorty») επιστρέφει στο παρελθόν και σε μια από τις άγνωστες ιστορίες που έχτισαν το μύθο του Φεντερίκο Φελίνι.

Ηταν 1957 όταν ο Φελίνι μαζί με τη σύζυγο του Τζουλιέτα Μασίνα επισκέφθηκαν το Λος Αντζελες προκειμένου να παρευρεθούν στην τελετή των Οσκαρ, όπου o Φελίνι ήταν υποψήφιος για το βραβείο σεναρίου για το «La Strada» αλλά και για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.

Ο Φελίνι όμως έχασε σχεδόν την τελετή, αφού για δύο ολόκληρες ημέρες είχε εξαφανιστεί σε μια από τις λιγότερες γνωστές ιστορίες γύρω από την προσωπικότητα του. Οι φήμες τον θέλουν να έχει γοητευτεί τόσο από την Αμερική, ώστε χάθηκε μέσα στην τρέλα του Λος Αντζελες γνωρίζοντας τον κόσμο της τζαζ, κάνοντας παρέα με σέρφερς και ερωτοτροπόντας με μια κτηνίατρο!

Ο Φελίνι πρόλαβε τελικά την τελετή την τελευταία στιγμή παραλαμβάνοντας το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το «La Strada». Η επιστροφή του όμως από την Αμερική στην Ιταλία θα σήμαινε και το τέλος της νεορεαλιστικής του περιόδου και το άνοιγμα του σε ένα πιο προσωπικό, ποιητικό σινεμά, αυτό που τελικά τον τοποθέτησε στο πάνθεον των μεγάλων του σινεμά.

Στο ρόλο του Φελίνι ο βραζιλιάνος Βάγκνερ Μούρα («Elite Squad») θα προσπαθήσει να κουβαλήσει το βάρος ενός μύθου, ενώ μαζί του πρωταγωνιστούν στο φιλμ ο Γουίλιαμ Μέισι (στο ρόλο του ατζέντη του), ο Τέρενς Χάουαρντ (στο ρόλο ενός μουσικού της τζαζ) και ο Πίτερ Ντίνκλατζ. Καμία πληροφορία δεν υπάρχει ακόμη για το ποια θα υποδυθεί τη Τζουλιέτα Μασίνα.

Αν αναλογιστεί κανείς πως ετοιμάζεται ήδη το ριμέικ του «Οι Νύχτες της Καμπίρια» με τη Τζούλιετ Λίουις (διαβάστε περισσότερα εδώ), τότε μπορεί κανείς να προβλέψει πως θα ακολουθήσουν και άλλα πρότζεκτς σχετικά με έναν από τους σπουδαιότερους Ιταλούς σκηνοθέτες όλων των εποχών. Η περιπετειώδης ζωή του άλλωστε προσφέρεται και με το παραπάνω...