Buzz

Και η κατάρα της ταινίας συνεχίζεται: ο Τέρι Γκίλιαμ χάνει τα δικαιώματα του «The Man Who Killed Don Quixote»

στα 10

Αυτό το πρότζεκτ δεν ήταν γραφτό. Ο Τέρι Γκίλιαμ χάνει τη δίκη με τον μεγαλοπαραγωγό Πάουλο Μπράνκο και το «The Man Who Killed Don Quixote» δεν του ανήκει πια.

Και η κατάρα της ταινίας συνεχίζεται: ο Τέρι Γκίλιαμ χάνει τα δικαιώματα του «The Man Who Killed Don Quixote»

Από ότι φαίνεται η ταινία του Τέρι Γκίλιαμ «Ο Ανθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» μοιάζει με αυτοκινητιστικό δυστύχημα που παρακολουθούμε σε αργή κίνηση.

Πολύ αργή. Μετά τα 17 χρόνια που χρειάστηκε η ταινία να ολοκληρωθεί, λόγω των αλλεπάλληλων ακυρώσεων, αναβολών και περιπέτειων με την παραγωγή, το καστ και τα δικαιώματα, η αρχική αγωγή του μεγαλοπαραγωγού Πάουλο Μπράνκο προσπάθησε να εμποδίσει την έξοδο της ταινίας «Ο Ανθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» στις γαλλικές αίθουσες στα τέλη Μαΐου και την επίσημη πρεμιέρα του στο 71ο Φεστιβάλ Καννών. Κι ο Τέρι Γκίλιαμ, παρόλο που κέρδισε τον πρώτο γύρο, έπαθε ελαφρύ εγκεφαλικό και παραλίγο να μην έρθει στο Φεστιβάλ.

The Man Who Killed Don Quixote locations 607

Μετά έρχεται και η είδηση, σαν κερασάκι στην τούρτα, πως η Amazon, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, φεύγει από εταιρεία διανομής στην Αμερική.

Το πιο άσχημο όλων: όταν η ταινία κάνει την μεγάλη, πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Καννών απογοητεύει κοινό και κριτικούς.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix: Είναι στενάχωρο να βλέπεις τον Τέρι Γκίλιαμ να παλεύει με ανεμόμυλους στο «The Man Who Killed Don Quixote»

the man who killed don quixote 607

Kαι σήμερα μαθαίνουμε και το τελικό χτύπημα: ο Πάουλο Μπράνκο κερδίζει τη δίκη για τα δικαιώματα της ταινίας και το «Ο Ανθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» δεν ανήκει πλέον στον Τέρι Γκίλιαμ.

Κι όχι μόνο αυτό: ο Γκίλιαμ είναι αναγκασμένος να πληρώσει την εταιρία παραγωγής του Μπράνκο (Alfama Films) 11.500 δολάρια για όλα τα δικαστικά κόστη.

«Η απόφαση του δικαστηρίου λέει ότι τα δικαιώματα της ταινίας ανήκουν αποκλειστικά στην Alfama Films. Οποια πώληση, διανομή ή άλλη εκμετάλλευση της ταινίας έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι παράνομη και καταχρηστική» είπε ο Μπράνκο.

The Man Who Killed Don Quixote locations 607

«Διεκδικούμε αποζημιώσεις για τις ζημιές και θα τις πάρουμε και με τόκο από όλους όσους εμπλέκονται στην παράνομη παραγωγή και διανομή της ταινίας. Τους θεωρούμε όλους υπεύθυνους»

Και μη σας φανεί παράξενο, αν με το «όλους», ο Μπράνκο δεν σταθεί μόνο στον Γκίλιαμ ή στην Kinology, τους παραγωγούς του, αλλά συμπεριληφθεί στη λίστα και η αγορά του φεστιβάλ Καννών που βοήθησε στην προώθηση και τη διακίνηση του πρότζεκτ.

«Ολα αυτά είναι παράνομα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου έχω δει τόσους ανθρώπους εμπλεκόμενους σε μία παράνομη ιστορία δικαιωμάτων. Είναι μία μοναδική περίπτωση» είπε ο Μπράνκο.

Διαβάστε περισσότερα: