Buzz

«The Thousand Miles»: O Σιλβέν Σομέ, εμπνέεται από τον Φελίνι

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Οι Τριπλέτες της Μπελβίλ», ετοιμάζει μια νέα ταινία που θα κρατά σχιστά στην αγκαλιά της, το σύμπαν του Ιταλού maestro.

«The Thousand Miles»: O Σιλβέν Σομέ, εμπνέεται από τον Φελίνι

Με την πρώτη του μεγάλου μήκους «Οι Τριπλέτες της Μπελβίλ» αλλά και με το «L'Illusionniste» που ακολούθησε, ο Γάλλος animator έδειξε πως είναι ένας από τους καλύτερους δημιουργούς κινουμένων σχεδίων στον κόσμο, χτίζοντας ένα απόλυτα δικό του, διακριτό και τόσο γοητευτικό στιλ.

Μπορεί η πρώτη του ταινία με ηθοποιούς το «Attila Marcel» να μην ήταν η επιτυχία που θα ήλπιζε κανείς, όμως ο Σομέ επιστρέφει πίσω στο σύμπαν των κινουμένων σχεδίων για το επόμενο φιλμ του ακόμη κι αν σε αυτό θα υπάρχουν σκηνές με ηθοποιούς που θα μπλέκονται με αυτές του animation.

Κι αν στο «L'Illusionniste» βρήκε την έμπνευσή του από τον κόσμο και την αισθητική του Ζακ Τατί η νέα του ταινία θα αντλεί τις αναφορές της σε αυτό του Φεντερίκο Φελίνι, αφού η αισθητική και η εικόνα της θα είναι βασισμένες σε μια σειρά από σκίτσα του Ιταλού σκηνοθέτη.

Ο τίτλος του φιλμ που ο Σομέ ετοιμάζει με το Βρετανικό στουντιο animation Th1ng με τους οποίους συνεργάστηκε πρόσφατα για το δικό του couch gag στους «Simpsons» θα είναι η ιστορία ενός Ιταλού κόμη που με αφορμή την συμμετοχή του στο διάσημο ιταλικό ράλι Le Mille Miglia  θα βρει την ευκαιρία να κοιτάξει πίσω στην ζωή του μέχρι τώρα.

Από τον αγώνα παίρνει τον τίτλο του και το φιλμ που ονομάζεται «The Thousand Miles» το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει το pre-production του, ενώ τα γυρίσματα με τους ηθοποιούς -τον κεντρικό ρόλο θα κρατά ο Ιταλός κόμης Εμανουέλε Φιλμπέρτο- θα γίνουν στις αρχές του 2015, κάτι που προφανώς σημαίνει πως η συνέχεια του «Τρίο της Μπελβίλ» που ο Σομέ είχε υποσχεθεί, μάλλον θα καθυστερήσει κι άλλο...