Buzz

Στα γυρίσματα του «Zero Dark Thirty»!

στα 10

Ενα δείγμα από το πώς γυρίστηκε το «Zero Dark Thirty» ίσως δεν είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς τη μεθοδικότητα με την οποία το επιτελείο της Κάθριν Μπίγκελοου ζωντάνεψε το κυνηγητό που οδήγησε στον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν. Αρκεί, όμως, για να μεταφέρει το κλίμα μιας περιπέτειας που συνέβη στ' αλήθεια...

Flix Team
Στα γυρίσματα του «Zero Dark Thirty»!

Το μικρό ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε παρακάτω περιγράφει πως η παραγωγή του «Zero Dark Thirty» ζωντάνεψε το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, βασισμένη στις μαρτυρίες της ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας που τελικά εισέβαλε μέσα στο περιφραγμένο σπίτι στο Αμποταμπάντ και εντόπισε το «στόχο» της.

Ο σεναριογράφος και παραγωγός Μαρκ Μπόαλ, ο υπεύθυνος για τα σκηνικά Τζέρεμι Χιντλ και η σκηνοθέτις Κάθριν Μπίγκελοου εξηγούν πώς έχτισαν από την αρχή το κρυσφήγετο, προκειμένου τα γυρίσματα να γίνουν σε «πραγματικές» συνθήκες, μεταφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερο την αληθοφάνεια των γεγονότων.

Στο σκηνικό που τελικά χτίστηκε στην Ιορδανία, γυρίστηκε η τελική σκηνή του «Zero Dark Thirty», ένα δείγμα της αριστοτεχνικής σκηνοθεσίας της Κάθριν Μπίγκελοου που κλείνει ένα φιλμ που θα μπορούσε να είναι ντοκιμαντέρ, αλλά που στα χέρια της βραβευμένης με Οσκαρ σκηνοθέτιδος, ανάγεται σε κάτι περισσότερο από μια απλή αναπαράσταση της πραγματικότητας: σε μια περιπέτεια που δεν έχει καμία σημασία αν αφορά το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν, αφού πρωτίστως αφορά περισσότερο την τέχνη της κινηματογραφικής αφήγησης.

Δείτε παρακάτω το υποτιτλισμένο στα ελληνικά making of και διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το υποψήφιο για πέντε Οσκαρ «Zero Dark Thirty» που παίζεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.