Buzz

«Πως λες όχι στο θεό;» Το «Spotlight» φέρνει στο φως μια αληθινή ιστορία για το πιο βρώμικο μυστικό της καθολικής εκκλησίας

στα 10

Με προβολές στο Τορόντο και τη Βενετία, κι ένα γεμάτο σταρ καστ, το φιλμ του Τόμας ΜακΚάρθι, πάει φουλ για τα Οσκαρ.

«Πως λες όχι στο θεό;» Το «Spotlight» φέρνει στο φως μια αληθινή ιστορία για το πιο βρώμικο μυστικό της καθολικής εκκλησίας

Σκηνοθέτης καλών ταινιών όπως το «The Station Agent» και το «The Visitor», αλλά και του προσφάτου, σχεδόν ντροπιαστικού «Σε Ξένα Παπούτσια», ο Τόμας ΜακΚάρθι χρειάζεται μια ταινία που θα μας θυμίσει ότι δεν είναι σκηνοθέτης ταινιών του επιπέδου του Ανταμ Σαντλερ.

Το «Spotlight», στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Μαρκ Ράφαλο, η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, ο Μάικλ Κίτον, ο Λιβ Σραίμπερ, ο Στάνλεϊ Τούτσι, ο Τζόν Σλέιτερι, αφηγείται την αληθινή ιστορία της έρευνας μιας ομάδας ρεπόρτερ της εφημερίδας Boston Globe πάνω στην κάλυψη μιας σειράς υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς της καθολικής εκκλησίας.

Το αποτέλεσμα της έρευνας τους βραβεύτηκε με Πούλιτζερ και δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως το φιλμ έχει στο μυαλό του την προοπτική μερικών Οσκαρ.

Με ένα θεαματικό ξεκίνημα στα δύο μεγαλύτερα φεστιβάλ του Φθινοπώρου και με ένα θέμα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, θα έλεγε κανείς πως έχει αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρει.

Διαβάστε ακόμη: