Buzz

Οι «Simpsons» κάνουν καλό στο outing!

στα 10

Σύμφωνα με τη μελέτη ενός Γερμανού βιβλιοθηκάριου, οι «Simpsons» και η θετική απεικόνιση των ομόφυλων σχέσεων στην ιστορίας τους έχουν βοηθήσει πολλούς γκέι άντρες να κάνουν το outing τους και έχουν αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος αντιλαμβάνεται την ομοφυλοφιλία.

Οι «Simpsons» κάνουν καλό στο outing!

Η μελέτη του Εργουιν Ιν χετ Πανχούις, που συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Gay Laughter: Homosexuality in "The Simpsons"», αναλύει 490 σκηνές και 70 γκέι χαρακτήρες από την αρχή της σειράς το 1989 μέχρι και σήμερα. Και τα αποτελέσματα είναι τόσο... queer.

Σύμφωνα με τον Γερμανό βιβλιοθηκάριο/αναλυτή, το σόου του Ματ Γκρένινγκ και η ενσωμάτωση σε αυτό ομοφυλόφιλων χαρακτήρων αλλά και ιστοριών σχετικών με την ομοφυλοφιλία, έχει βοηθήσει στην διάλυση των προκαταλήψεων.

Σαν χαρακτηριστικά παραδείγματα, η μελέτη αναφέρει τη «σχέση» του Σμίδερς με τον Κύριο Μπερνς, τις παραπάνω από 50 φορές που ο Χόμερ Σίμπσον έχει φιλήσει κάποιον άλλο άντρα στο στόμα και φυσικά το πρωτοποριακό για την εποχή του (το 2005) επεισόδιο με τον γάμο των ομοφύλων, για πρώτη φορά στην ιστορία οποιουδήποτε κινουμένου σχεδίου.

2

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την μελέτη, είναι πως οι «Simpsons» καταγράφουν μια ανοιχτόμυαλη εικόνα για τους γκέι και τις λεσβίες, παρόλα τα στερότυπα που είναι αναπόφευκτο να μην ανακυκλώνονται ακόμη και σε μια σειρά που από πολυ νωρίς είχε σκοπό να χτυπήσει κάτω από τη μέση την πολιτική ορθότητα.

Ηταν ο ίδιος ο Γκρένινγκ που το 2004 είχε δηλώσει πως υπάρχει κενό στην παρουσίαση γκέι προτύπων και ειδικά γκέι ζευγαριών στην ποπ κουλτούρα («Οι γκέι άνδρες αγωνιούν για ένα πορτρέτο παντοτινής αγάπης».

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο 10 της σεζόν 16 με τίτλο «There's Something About Marrying» εδώ:

Περισσότεροι Simpsons:

Tags: The Simpsons