Buzz

Ο Λουκ Πέρι έφυγε νωρίς

στα 10

Σε ένα τραγικό γύρισμα της μοίρας, ο Λουκ Πέρι πέθανε στα 52 του χρόνια, την ίδια ακριβώς στιγμή που το «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» επιστρέφει στην τηλεόραση.

Ο Λουκ Πέρι έφυγε νωρίς

O σούπερ σταρ του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», ο ατίθασος Ντίλαν που έκλεψε καρδιές και έχτισε μια καριέρα που δεν τελείωσε με το τέλος της εφηβικής σειράς αλλά συνεχίστηκε τόσο σε ταινίες του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές με πιο πρόσφατη το «Riverdale» πέθανε σε ηλικία 52 ετών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διαβάστε ακόμη: Τα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» επιστρέφουν με (σχεδόν) όλο το αρχικό τους καστ

Luke Perry

Ο Λουκ Πέρι γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1966 στην πόλη Φρένρικταουν του Οχάιο. Εφτασε στο Χόλιγουντ το 1984, έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού και με όσα κέρδιζε πλήρωνε για τη δραματική σχολή. Μετά από τρία χρόνια και 216 αποτυχημένες οντισιόν (το είχε δηλώσει ο ίδιος σε μια συνέντευξη του με την Γούπι Γκόλντμπεργκ), τελικά κατάφερε να πάρει τον πρώτο του ρόλο, σε μια σαπουνόπερα, το «Loving». Ο ρόλος απαιτούσε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, όπου και πήρε το 1988 το δεύτερο ρόλο του, σε μια άλλη σαπουνόπερα, το «Another World».

Το 1990, στα 24 του χρόνια, πήρε το ρόλο του Ντίλαν ΜακΚέι στην εμβληματική σειρά «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς». Ο Λουκ Πέρι αρχικά δοκίμασε τον ρόλο του Στιβ Σάντερς (που έπαιξε τελικά ο Ιαν Ζιέρινγκ) και τελικά πήρε τον ρόλο του Ντίλαν, που προοριζόταν να εμφανιστεί σε δύο μόνο επεισόδια. Ο Ααρον Σπέλινγκ όμως, παραγωγός της σειράς, εντυπωσιάστηκε τόσο από την επίδοσή του που επέμεινε να γίνει μόνιμος στη σειρά, παρά τις αντιρρήσεις όλου του καναλιού.




«Ολοι θα με συνδέουν για πάντα με τον Ντίλαν μέχρι να πεθάνω. Το οποίο είναι οκ. Εγώ έφτιαξα τον Ντίλαν ΜακΚέι. Είναι δικός μου», είχε δηλώσει, δίνοντας το στίγμα πως για χρόνια μετά, και παρά τις εμφανίσεις του στο θέατρο, την τηλεόραση και το σινεμά δεν κατάφερε ποτέ να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τον Ντίλαν. Εγκατέλειψε τη σειρά το 1995, αλλά το 1998 επέστρεψε για να μείνει μέχρι το τέλος. Είχε αρνηθεί να επιστρέψει ως Ντίλαν στο «90210» που προβλήθηκε από το 2008 μέχρι το 2013, ενώ και στο καινούριο reboot δεν είχε επιβεβαιωθεί το όνομά του.

Ανάμεσα και μετά από τα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», ο Λουκ Πέρι είχε συμμετάσχει με μικρούς ρόλους στo σινεμά, για να αναφέρουμε μερικούς, στο «Buffy The Vampire Slayer» του Τζος Γουίντον το 1992, στο «8 Seconds» του Τζον Αβιλντσεν το 1994, στο «Πέμπτο Στοιχείο» του Λικ Μπεσόν το 1997. Στην τηλεόραση έπαιξε στο «Oz», στο «Jeremiah», στο «Windfall», στο «John From Cincinatti» του 2007. Εμφανίστηκε και σε πιο διάσημε σειρές όπως το «Will & Grace», το «Criminal Minds».

Στις 27 Φεβρουαρίου, ο Λουκ Πέρι. έπαθε ένα ισχυρό εγκεφαλικό στο σπίτι του στο Σέρμαν Οουκς στην Καλιφόρνια. Πέθανε πέντε μέρες μετά, στις 4 Μαρτίου του 2019 σε ηλικία 52 ετών.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα έπαιζε στο «Riverdale» το ρόλο του Φρεντ Αντριους, του πατέρα του Αρτσι. Ο τελευταίος του καταγεγραμμένος ρόλος στο σινεμά είναι στο επερχόμενο «Once Upon a Τime in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο.