Buzz

«Racing Extinction»: Το νέο ντοκιμαντέρ του Λούι Ψυχογιού είναι μια οικολογική περιπέτεια

στα 10

Ο Βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης του «The Cove» επιστρέφει με ένα ακόμη φιλμ που υπόσχεται να αφυπνίσει και να συναρπάσει.

«Racing Extinction»: Το νέο ντοκιμαντέρ του Λούι Ψυχογιού είναι μια οικολογική περιπέτεια

Είχε τον τίτλο «The Heist» όταν ξεκίνησε την καριέρα του στο Kickstarter πριν μερικούς μήνες, αλλά τώρα ο τίτλος του έχει αλλάξει σε «Racing Extinction». Σε κάθε περίπτωση το φιλμ του Ψυχογιού, κινείται σε ανάλογες θεματικές με αυτές του «The Cove» ενός ντοκιμαντέρ που αποκάλυψε τις μαζικές σφαγές δελφινιών στην Ιαπωνία.

Αυτή τη φορά ο Ψυχογιός φιλοδοξεί να κινηθεί σε μια ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα κάνοντας ένα φιλμ για τα είδη των ζώων που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαφάνισης και τον μαζικό αφανισμό ολόκληρων ειδών που είναι σε εξέλιξη γύρω μας.

Για να το πετύχει, το «Racing Extinction» χρησιμοποιεί μια σειρά από μεθόδους με την βοήθεια της τεχνολογίας και της τέχνης που καλύπτουν όλο το φάσμα του οικολογικού ακτιβισμού, από την κινηματογράφηση με κρυφές κάμερες αγορές παράνομων ζωικών προϊόντων, μέχρι την συνεργασία με καλλιτέχνες που φέρνουν στα μάτια μας υπέροχες εικόνες ζώων υπό εξαφάνιση.

Στόχος του ντοκιμαντέρ σύμφωνα με τον ίδιο τον ψυχογιό, είναι όχι μόνο «να φέρουμε τις εικόνες και τους ήχους των υπό εξαφάνιση ειδών στα μάτια του θεατή, αλλά να κάνουμε μια πράξη που αλλάξει για πάντα το τι σημαίνει "οικολογική δράση". Πηγαίνοντας πέρα από τα όρια ενός ντοκιμαντέρ το φιλμ θα δείξει τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων και θα το κάνουμε πρώτοι εμείς με τον πιο δραστικό τρόπο».

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ πιο κάτω και διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

Διαβάστε επίσης μια συνέντευξη του Λούι Ψυχογιού για το «The Cove»