Buzz

Πρώτο τρέιλερ για «To Πλοίο» του Νίκου Κούνδουρου

στα 10

Παρ' ότι διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του, ο σκηνοθέτης του «Δράκου», της «Μαγικής Πόλης», του «1922», παραμένει δραστήριος και ενεργός. Κι έχει έτοιμη μια νέα, πολιτική ταινία.

Πρώτο τρέιλερ για «To Πλοίο» του Νίκου Κούνδουρου

Παίρνοντας ως αφετηρία ένα αληθινό περιστατικό, την προσάραξη ενός πλοίου που ερχόταν από τον Παναμά σε ένα ακρωτήρι της Πελοποννήσου και το σκοτεινό μυστικό που κουβαλούσε, ο Νίκος Κούνδουρος κάνει μια ταινία που φιλοδοξεί να είναι βαθιά πολιτική και επίκαιρη. Το φορτηγό πλοίο που είχε προορισμό το Ισραήλ, κουβαλούσε υποτίθεται σιτάρι, μόνο που στην πραγματικότητα, το αμπάρι του ήταν γεμάτο όπλα και πολεμικό υλικό που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις εναντίων Παλαιστινίων.

Αυτό το πλοίο είναι η βασική σκηνή του δράματος της ταινίας του Νίκου Κούνδουρου όπως εξηγούσε πρόσφατα ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Esspresso: «Το πλοίο από τον Παναμά φέρνει πολεμικό υλικό στους Ισραηλινούς για να εξοπλιστούν στον αιώνιο πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων. Είναι γνωστό ότι η συμπεριφορά του Ισραήλ έχει αποκλείσει κάθε πρόσβαση στο σημείο να απαγορεύεται η μεταφορά κεραμιδιών, γυαλιού και υλικού για το χτίσιμο των καταυλισμών, αφού κατάσχουν τα πλοία, ακόμα και αυτά που φέρνουν ανθρωπιστική βοήθεια, όπως και αυτό που στέλνει η Ελλάς κάθε χρόνο. Ισραήλ κατά Παλαιστινίων, Παλαιστίνιοι αμυνόμενοι προσπαθούν να βρουν λύση και στο κέντρο της ιστορίας υπάρχει ένα πλοίο το οποίο δανείζει και τον τίτλο στην ταινία».

Ομως η ιστορία του «Πλοίου» δεν διαδραματίζεται μόνο εν πλω. Μιλώντας στο Βήμα λίγο καιρό πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα ο Νίκος Κούνδουρος εξηγούσε ότι το φιλμ συνθέτει στην πλοκή του και μια σειρά από άλλα γεγονότα, επίσης αληθινά: «Σε δύο κτίρια, ένα στην Κρήτη και ένα στην Πελοπόννησο,διάφοροι επιτήδειοι μαζεύουν κορίτσια από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τους υπόσχονται δουλειές για να τις κάνουν τελικά πόρνες. Υπάρχει επίσης μία ακόμη στοά μασόνων, οι μεσάζοντες ανάμεσα στους Αμερικανούς και στους Ισραηλινούς».

Η ταινία, μια παραγωγή της Showtime Productions, έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα της και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο του post production.

Δείτε το πρώτο teaser στο βίντεο που ακολουθεί, καθώς και φωτογραφίες τόσο από την ταινία όσο κι από τα γυρίσματα στο gallery.