Buzz

Το CineDoc παρουσιάζει το... «Presenting Princess Shaw»

στα 10

Μια γυναίκα στη Νέα Ορλεάνη κι ένας άντρας στο Ισραήλ, παρά τα 10.000 χιλιόμετρα που τους χωρίζουν, συνθέτουν το δικό τους τραγούδι.

Flix Team
Το CineDoc παρουσιάζει το... «Presenting Princess Shaw»

Η Σαμάνθα Μοντγκόμερι είναι μία μοναχική γυναίκα που εργάζεται σε οίκο ευγηρίας σε μία φτωχή συνοικία της Νέας Ορλεάνης. Τα βράδια γράφει τραγούδια και τα ανεβάζει στο YouTube. Την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη της γης, ο Ισραηλινός Οφίρ Κουτιέλ, γνωστός και ως Κούτιμαν, δημιουργεί μουσικά βίντεο χρησιμοποιόντας ερασιτεχνικά κομμάτια μουσικής ανεβασμένα στο YouTube. Δύο ξένοι που τους χωρίζουν 10.000 χιλιόμετρα, συνθέτουν το δικό τους τραγούδι.

Στην εποχή των νέων μέσων όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών σε όλο τον κόσμο ανεβάζουν στο διαδίκτυο καθημερινά χιλιάδες βίντεο. Βίντεο που έχουν γυρίσει οι ίδιοι και θέλουν να μοιραστούν το ταλέντο τους με τον κόσμο, ελπίζοντας ότι κάποιος θα τους ανακαλύψει.

princess shaw 607

Ο Κούτιμαν είναι συνθέτης, μουσικός και πρωτοπόρος στον τομέα του βίντεο αρτ με μεγάλη απήχηση στον κόσμο της τέχνης. Δημιουργεί μουσικά κομμάτια εξ ολοκλήρου από μουσική που άγνωστοι άνθρωποι δημοσίευσαν στο διαδίκτυο. Ο Κούτιμαν παρουσίασε το πρώτο έργου του πριν από πέντε χρόνια και αμέσως έγινε γνωστό, έχοντας περισσότερες από 10 εκατομμύρια επισκέψεις μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες που κυκλοφόρησε, ενώ το περιοδικό Time συμπεριέλαβε το έργο του μέσα στις πενήντα κορυφαίες καινοτομίες της χρονιάς.

princess shaw 607

Το ντοκιμαντέρ «Presenting Princess Shaw», του Ido Haar, είναι μια επίκαιρη ιστορία βγαλμένη μέσα από την καρδιά της ψηφιακής εποχής. Είναι μια ταινία για τη μοναξιά και την ανθρώπινη ανάγκη για αγάπη και αναγνώριση. Δείτε το τρέιλερ:

Presenting Princess Shaw - Official Trailer ell subs from Anemon on Vimeo.


Την προβολή του «Princess Shaw» την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Monika, την Ελληνίδα συνθέτη και τραγουδίστρια που ξεκίνησε την καριέρα της επίσης στο διαδίκτυο. Το 2006 ολοκλήρωσε το πρώτο της προσωπικό demo, που ηχογραφήθηκε στο σπίτι της, και το μοίρασε σε φίλους και γνωστούς στην Αθήνα, ενώ παράλληλα το ανέβασε και στο MySpace. Χάρη σε αυτό τo demo έγινε δημοφιλής στους αθηναϊκούς μουσικούς κύκλους. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Αντωνόπουλος. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας τους Ισραήλ.

princess shaw 607

«Presenting Princess Shaw» του Ido Haar - info

  • Αθήνα

  • Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 | 19.30 | Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

  • Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 | 16.00 | κινηματογράφος Δαναός

  • Θεσσαλονίκη

  • Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 | 21.00 | Αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

  • Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους.

  • Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ ( Θεσσαλονίκη)

Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι πρoβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν το διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

CINEDOC TRAILER 2016 from Anemon on Vimeo.