Buzz

Πως πάγωσε ο κόσμος: Δείτε έναν animated πρόλογο του «Snowpiercer»

στα 10

Οχι μια ακόμη ταινία καταστροφής το φιλμ του Μπονγκ Τζουν-χο διαδραματίζεται στα βαγόνια ενός τρένου που διασχίζει μια παγωμένη Γη. Και τώρα ανακαλύπτουμε πως φτάσαμε ως εκεί...

Πως πάγωσε ο κόσμος: Δείτε έναν animated πρόλογο του «Snowpiercer»

Αν νομίζατε ότι το τέλος θα έρθει από την υπερθέρμανση του πλανήτη, μάλλον κάνατε λάθος. Στην νέα πολυαναμενόμενη ταινία του σκηνοθέτη του «The Host», η Γη είναι παγωμένη, η ζωή έχει μπει στην κατάψυξη και η μόνη ελπίδα για το ανθρώπινο είδος είναι ένα τρένο.

Ο «Snowpiercer» κινείται γύρω από τον πλανήτη, κουβαλώντας πάνω του τους τελευταίους ζωντανούς: Τους τυχερούς που έχουν επιλεγεί να επιβιώσουν και που αποτελούν την άρχουσα τάξη στα μπροστινά βαγόνια κι όσους θα τους βοηθήσουν να το καταφέρουν, τους «εργάτες» αυτής της κινούμενης κυψέλης που περνούν τον φτωχικό, ταλαίπωρο βίο τους στο πίσω μέρος της αμαξοστοιχίας.

Αυτή η συναρπαστική ταξική παραβολή σε ράγες θα έχει προφανώς μια εκρηκτική κατάληξη, όμως η ιδέα μοιάζει τόσο ενδιαφέρουσα που πριν φτάσουμε ως εκεί θα ήταν υπέροχο να μάθουμε πως ξεκίνησαν όλα.

Τώρα μπορούμε χάρη σε ένα animated (όχι τυχαία, αφού το φιλμ είναι βασισμένο σε ένα κόμικ) μικρού μήκους που αφηγείται το πως ο πλανήτης μας έφτασε από την υπερθέρμανση σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός και πως το τρένο στο οποίο θα επιβιβαστούμε κι εμείς στην διάρκεια του φιλμ, μπήκε για πρώτη φορά στις ράγες.

Διαβάστε περισσότερα για το «Sowpiercer» και δείτε το τρέιλερ του φιλμ, πριν δείτε το μικρού μήκους που εξιστορεί τα όσα προηγήθηκαν πιο κάτω.