Buzz

Τo WIFT GR σας καλεί στην προβολή της «Παύσης» της Τώνιας Μισιαλή

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Τώνιας Μισιαλή θα προβληθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 17.00 το απόγευμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στη δεύτερη εκδήλωση της σειράς προβολών «Η προκλητική γοητεία της γυναικείας ματιάς» που διοργανώνει το WIFT GR (Women in Film and Television - Greece).

Τo WIFT GR σας καλεί στην προβολή της «Παύσης» της Τώνιας Μισιαλή

Στη δεύτερη προβολή - εκδήλωση της σειράς «Η προκλητική γοητεία της γυναικείας ματιάς», το WIFT GR παρουσιάζει το ντεμπούτο της Τώνιας Μισιαλή που μετά από την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, τα ταξίδια του στον κόσμο και τις διακρίσεις που απέσπασε, θα προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 7 Μαρτίου.

Οπως αναφέρει η επίσημη πρόσκληση του WIFT GR, η «Παύση» είναι μια γυναικεία ιστορία που αγγίζει θέματα ταμπού, μεταξύ σαρκασμού και απελπισίας. Μια γυναίκα που μεγαλώνει, παγιδευμένη σε έναν ακραία καταπιεστικό γάμο, βρίσκει καταφύγιο σε ένα φανταστικό κόσμο εκδικητικής βίας. Σύντομα, πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή.

Παύση 607

Η πρώτη προβολή του WIFT GR (Women in Film and Television – Greece) ήταν το «Μη με Αγγίζεις» της Αντίνα Πιντίλιε που έγινε στις 3 Φεβρουαρίου 2019.

Οπως αναφέρουν τα μέλη του WIFT GR: «Προβάλλουμε ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες, με ανατρεπτικό βλέμμα, που προτείνουν μη στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου και θέτουν ερωτήματα. Μετά την κάθε προβολή, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Ξεκινώντας από την προβαλλόμενη ταινία, θέτουμε ερωτήματα και ανταλλάσσουμε απόψεις. Για το φύλο και τον κινηματογράφο, για τη δημιουργία, για τη θέαση και την αναπαράσταση, για τους κώδικες και την ανατροπή τους, για την καθημερινότητα και τα όνειρά μας.

Παύση 607

Στην προβολή της «Παύσης» τη συζήτηση θα συντονίσουν η σκηνοθέητης και καθηγήτρια Αντουανέτα Αγγελίδη και η θεωρητιός του σινεμά Ρέα Βάλντεν, ενώ παρούσα θα είναι και η Τώνια Μισιαλή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

παύση poster 607