Buzz

Οσα μάθαμε από την καινούρια φωτογραφία του «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ

στα 10

Οπως ακριβώς είχε κάνει στο Φεστιβάλ Βερολίνου με την πρώτη φωτογραφία από το «Nymphomaniac», έτσι και τώρα εν μέσω του 66ου Φεστιβάλ Καννών, ο Λαρς φον Τρίερ παρουσιάζει σύσσωμο το καστ σε μια πόζα αναγεννησιακού πόθου και λοιπών απαγορευμένων επιθυμιών...

Οσα μάθαμε από την καινούρια φωτογραφία του «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ

Αν κοιτάξει κανείς πιο καλά την φωτογραφία που μόλις κυκλοφόρησε από το «Nymphomaniac» μπορεί να υποθέσει πολλά για το τι τελικά θα είναι το φιλμ - γεγονός που μπορεί να μην ήταν έτοιμο για να προβληθεί στο Φεστιβάλ Καννών (που παρεπιπτόντως έχει συγχωρέσει τον Τρίερ - διαβάστε περισσότερα εδώ), αλλά σχεδόν σίγουρα θα δούμε στο επερχόμενο 70ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Σεξ, πόθος, θρησκεία και μια σειρά από προπς συνοδεύουν το καστ της ταινίας σε μια σύνθεση προσφιλή στις θεματικές του Δανού σκηνοθέτη που είχε δεν είχε απασχολεί και πάλι ολόκληρο τον πλανήτη.

2

  • Ο Λαρς φον Τρίερ στο βάθος αριστερά φοράει στο στόμα του μονωτική ταινία, πιστός στη δήλωση που είχε κάνει μετά το πέρας του θορύβου που είχε προκαλέσει πριν δύο χρόνια στις Κάννες με τις «ναζιστικές» αναφορές του στη συνέντευξη Τύπου του «Melancholia» και την ανακήρυξη του σε «persona non grata»: ότι δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ σε κανέναν δημοσιογράφο. Ελπίζουμε να μιλούσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στους ηθοποιούς του τουλάχιστον...

  • Ο Γουίλεμ Νταφόε στο κέντρο της φωτογραφίας πρέπει να «έχυσε» κάτι στο παντελόνι του. Το γεγονός πως κρατάει δύο πλαστικά κύπελλα μας ιντριγκάρει για να υποθέσουμε πως το ένα είναι άδειο και πως πριν περιείχαν ή νερό ή ποτό (και όχι ας πούμε δείγμα από το σπέρμα του).

  • Ο μόνος πραγματικά ημίγυμνος σε όλη τη φωτογραφία είναι ο Σάγια Λα Μπεφ κάτω αριστερά. Δείχνει να του αρέσει τόσο η κοπέλα που βρίσκεται από πάνω του, όσο και το γεγονός πως πάνω στο τραπεζάκι που κρατιέται μερικά φρούτα σχηματίζουν ένα πέος!

  • Η Ούμα Θέρμαν, φυσικά στο κέντρο της φωτογραφίας, διαθέτει το βλέμμα «σε πατάω κάτω Ούντο Κιερ (είναι ο κύριος κάτω από το τραπέζι) και σου αρέσει», δίνοντας υποσχέσεις για ένα ρόλο που θα ζήλευε μέχρι και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

  • Η «νυμφομανής» Σαρλότ Γκενσμπούργκ βρίσκεται κάτω δεξιά, σε στάση Χριστού όπου οι μαθητές του πλένουν τα πόδια του. Στο ρόλο του μαθητή ο Κρίστιαν Σλέιτερ κάνει ότι μπορεί για να πάρει το βλέμμα του από εκεί όπου είναι σαφές πως η Γκενσμπούργκ δεν φοράει εσώρουχο. Πίσω της η Κόνι Νίλσεν είναι έτοιμη για όλα...

  • Εξίσου ωραία περνάει και ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ στο βάθος πίσω στην πολυθρόνα, όπου μόλις έχει κάνει μπάνιο (φοράει μπουρνούζι) και δέχεται ένα αισθησιακό μασάζ στο σημείο του σώματος που ερεθίζεται περισσότερο.

  • Το αγόρι δίπλα στον Λαρς φον Τρίερ (o Τζέιμι Μπελ είναι) κρατάει χαρτί. Θα χρειαστεί...

Δείτε ολόκληρη τη φωτογραφία σε μεγαλύτερη ανάλυση παρακάτω στο gallery.

Διαβάστε περισσότερα για το «Nymphomaniac» εδώ.

2