Buzz

Ολα όσα έβλεπε ο Τζίμι Στιούαρτ από εκείνο το παράθυρο…

στα 10

Στον «Σιωπηλό Μάρτυρα» του Αλφρεντ Χίτσκοκ, ο Τζίμι Στιούαρτ παρατηρούσε καθηλωμένος στο δωμάτιο του, τους γείτονες. Τώρα ο Τζεφ Ντέσομ, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τη θέα από το παράθυρο του, χωρίς εμπόδια…

Ολα όσα έβλεπε ο Τζίμι Στιούαρτ από εκείνο το παράθυρο…
Κρυφοκοιτώντας τους γείτονες...

Στο visual installation του Τζεφ Ντέσομ, ο καλλιτέχνης από το Λουξεμβούργο, πήρε όλα τα πλάνα της «θέας» του διαμερίσματος του Τζέιμς Στιούαρτ από την ταινία του Χίτσκοκ και τα ένωσε με την βοήθεια του Adobe After Effects σε ένα ενιαίο πανοραμικό πλάνο.

«Καθώς όλες οι λήψεις ήταν τραβηγμένες λίγο πολύ από την ίδια οπτική γωνία, κατόρθωσα να αναπαραστήσω ολόκληρη την πίσω αυλή του διαμερίσματος χωρίς ιδιαίτερες παραμορφώσεις» λέει ο Ντέσομ.

Το έργο που προέκυψε διαρκεί 20 λεπτά συνολικά και απαιτεί τρεις προτζέκτορες και μια επιφάνεια 10Χ2 μέτρα για να προβληθεί σε όλη την ιδιοφυή μεγαλοπρέπειά του.

Επειδή στο flix δεν διαθέτουμε ακόμη τόσο μεγάλη οθόνη, μπορείτε να δείτε παρακάτω ένα εξίσου εντυπωσιακό απόσπασμα μαζί με μια ματιά στον τρόπο που η μεγάλη εικόνα του έργου συντέθηκε από τα πλάνα του φιλμ.

Απολαύστε!