Buzz

Οι «Θλιμμένες Πουτάνες της Ζωής μου» στο σινεμά

στα 10

Βασισμένο στο βιβλίο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, το φιλμ του (επίσης βετεράνου) Δανού σκηνοθέτη Χένινγκ Κάρλσεν «Memories of My Melancholy Whores», θα προβληθεί σε λίγες μέρες το φεστιβάλ της Κοπεγχάγης.

Οι «Θλιμμένες Πουτάνες της Ζωής μου» στο σινεμά
Μελαγχολία!

Εχοντας αντιμετωπίσει καθυστερήσεις στην παραγωγή μετά από έντονες αντιδράσεις οργανώσεων εναντίον του trafficking που υποστήριζαν ότι το βιβλίο του Μαρκέζ προωθεί την πορνεία και την παιδεραστία και πως μια κινηματογραφική του μεταφορά θα του έδινε ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα, το φιλμ του Κάρλσεν αναγκάστηκε να γυριστεί σχεδόν μυστικά.

Στην εικοστή τρίτη ταινία του 84χρονου σκηνοθέτη, το σενάριο της οποίας έχει γράψει ο Ζαν Κλοντ Καριέρ, πρωταγωνιστούν οι Εμίλιο Ετσεβαρία, Τζέρλαντιν Τσάπλιν, Πάολα Μεντίνα και Αντζελα Μολίνα κι ακολουθώντας την ιστορία του βιβλίου, αφηγείται την ιστορία ενός ηλικιωμένου δημοσιογράφου που την παραμονή των ενενηκοστών του γενεθλίων, αποφασίζει να ζήσει μια νύχτα έρωτα με μια νεαρή παρθένα.

Το βιβλίο του νομπελίστα συγγραφέα μπορεί να πλασάρεται σαν «ένας ύμνος στον έρωτα και τη γυναίκα», αλλά όταν η «γυναίκα» με την οποία θέλει να περάσει τη νύχτα των γενεθλίων του είναι ένα 14χρονο κορίτσι, η αλήθεια είναι πως κάποιες αντιδράσεις μοιάζουν μάλλον αναμενόμενες.

Σε κάθε περίπτωση, το φιλμ του Κάρλσεν όσο μπορούμε να κρίνουμε από το τρέιλερ, μοιάζει φτιαγμένο με λεπτότητα και τον πρέποντα σεβασμό στο βιβλίο, κάτι που πολύ συχνά (και ειδικά σε περιπτώσεις ταινιών βασισμένων σε βιβλία του Μαρκές) καταλήγει να φλερτάρει ελαφρώς με τη νύστα...

Δείτε το τρέιλερ, φωτογραφίες και την αφίσα της ταινίας.