Buzz

«Obscenity»: Ο Μπρους Λα Μπρους σοκάρει την Ισπανία

στα 10

Η φωτογραφική του έκθεση σε μια γκαλερί της Μαδρίτης μπλέκει το σεξ με τις όστιες και προκαλεί τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών της χώρας. Περιμένατε τίποτα διαφορετικό;

«Obscenity»: Ο Μπρους Λα Μπρους σοκάρει την Ισπανία

Καλόγριες σε σέξι πόζες, ο Ιησούς με τατουάζ, όστιες πάνω σε γυμνά στήθη, μια τρανσέξουαλ που κρατά τον μικρό χριστό στην αγκαλιά της, η Ρόσι Ντε Πάλμα με ηδυπαθές βλέμμα κι ένα ροζάριο στα δόντια . Ο Καναδός σκηνοθέτης του «No Skin of My Ass», του «Super 81/2» του «Οττο, Ή Ζήτω οι Νεκροί» κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να προκαλεί. Αυτή τη φορά με μια σειρά από φωτογραφίες που θέλουν να εξετάσουν το πως οι ζωές των αγίων μπλέκουν την έκσταση με την ερωτική επιθυμία.

Οι φωτογραφίες βεβαίως δεν είναι καν ιδιαίτερα προκλητικές, θυμίζουν μάλλον editorial μόδας σε περιοδικό, ή μια ελαφρώς πιο τολμηρή καμπάνια της Benetton, αλλά σε μια χώρα που εξακολουθεί να είναι δεμένη στο άρμα του καθολικισμού, ήταν απόλυτα αναμενόμενο να προξενήσουν αντιδράσεις.

Πιστοί διαδήλωσαν έξω από την La Fresh Gallery, μια μολότωφ εκτοξεύθηκε προς την γκαλερί, ακόμη και ο δήμαρχος της Μαδρίτης ζήτησε να κατέβει η έκθεση. Ως εκ τούτου, έγινε talk of the town και για τη συμμετοχή ντόπιων celebrities όπως η Ρόσι Ντε Πάλμα, η τραγουδίστρια Alaska, ηθοποιοί όπως η Μαρία Φορκέ και ο Πάμπλο Ριβέρο.

Εν τούτοις ο ίδιος ο καλλιτέχνης δηλώνει ότι στόχος του δεν είναι να προκαλέσει, αλλά να εξετάσει την θρησκευτική εικονογραφία μέσα από μια διαφορετική ματιά και να μιλήσει ταυτόχρονα για την εμμονή με την διασημότητα σαν μια νέα μορφή θρησκευτικής λατρείας.

Δείτε το spot της έκθεσης και τις φωτογραφίες και κρίνετε μόνοι σας...