Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον μας ξεναγεί στον τρισδιάστατο «Τιτανικό»

στα 10

Μια μυθική ταινία, μια επίπονη και κουραστική διαδικασία, μια τραγική επέτειος. Τον Απρίλιο του 2012 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από το ναυάγιο «Τιτανικού» και ο Τζέιμς Κάμερον φέρνει το πρώτο και τελευταίο ταξίδι του, ξανά, στην μεγάλη οθόνη. Σε 3D. Στο βίντεο που ακολουθεί, μιλά τις λεπτομέρειες αυτού του εγχειρήματος.

Ο Τζέιμς Κάμερον μας ξεναγεί στον τρισδιάστατο «Τιτανικό»

Μπορεί ο Τζέιμς Κάμερον να έχει περιγράψει την διαδικασία της μετατροπής του «Τιτανικού» σε 3D σαν το κινηματογραφικό αντίστοιχο του να κουρεύεις το γκαζόν με νυχοκόπτη, είμαστε σίγουροι πως αν κάποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, δεν είναι άλλος από εκείνον. Αποφασισμένος να φέρει την ταινία που τον έχρισε «βασιλιά του κόσμου» στις αίθουσες για μια ακόμη φορά, ξεκίνησε από νωρίς μια επίπονη εργασία για να μεταμορφώσει την δισδιάστατη ταινια σε 3D, προκειμένου να είναι έτοιμη για την έξοδο της στις αίθουσες, την εκατοντακοστή επέτειο από την βύθιση του τιτανικού, τον Απρίλιο του 2012.

Οπως λέει ο ίδιος στο βίντεο που ακολουθεί, στο οποίο περιγράφει τόσο τους λόγους όσο και την διαδικασία που ακολούθησε για να κάνει σίγουρο ότι ακόμη κι αν η ταινία δεν είχε γυριστεί ως τέτοια, θα είναι εφάμιλλη της καλύτερης 3D ποιότητας, ο «Τιτανικός» είναι το μωρό του, οπότε δεν θα μπορούσε παρά να σηκώσει τα μανίκια και να ασχοληθεί με αφοσίωση και επιμονή.

Δείτε το τρέιλερ της τρισδιάστατης εκδοχής του «Τιτανικού» εδώ

Το αποτέλεσμα ελπίζει ότι δεν θα δικαιώσει απλά τους κόπους του, αλλά και την αγάπη μιας ολόκληρης γενιάς θεατών που την έκαναν μια από τις πιο πετυχημένες ταινίες στην ιστορία του σινεμά. Ακόμη κι αν όπως λέει, οι σημερινοί τριαντάρηδες ίσως δουν στην ταινία κάτι διαφορετικό και πιο βαθύ από την ιστορία του ρομαντικού έρωτα και της απώλειας, που είχαν βιώσει σαν έφηβοι. Αλλά όπως υπόσχεται, η καινούρια εκδοχή του «Τιτανικού» θα είναι τόσο εντυπωσιακή, ώστε θα είναι σαν να τον βλέπεις για πρώτη φορά.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για τον «Τιτανικό 3D» και δείτε στο βίντεο παρακάτω πώς η Ιστορία γράφεται από την αρχή...