Buzz

Ο Ντέιβιντ Λιντς φτιάχνει τώρα και φωτιστικά!

στα 10

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση του στα δύσβατα μονοπάτια της μοντέρνας Τέχνης, ο Ντέιβιντ Λιντς εκθέτει στο Παρίσι από αύριο 3 Απριλίου ένα φωτιστικό φτιαγμένο από πολύτιμους λίθους για λογαριασμό του Ιδρύματος Cartier.

Ο Ντέιβιντ Λιντς φτιάχνει τώρα και φωτιστικά!

Με τίτλο «Jeweler of the Arts» ξεκινάει αύριο στο Παρίσι η έκθεση που διοργανώνει το Ιδρυμα Cartier και φιλοξενεί τέσσερα έργα, ανάμεσα τους ένα του Ντέιβιντ Λιντς και ένα του Τακέσι Κιτάνο.

Η ανάθεση στους τέσσερις καλλιτέχνες έγινε το 2009 από το Ιδρυμα Cartier με σκοπό να αναδειχθεί η μετουσίωση χρησιμοποιημένων και ελαφρά κατεστραμμένων πολύτιμων ή ημιπολύτιμων λίθων σε έργα τέχνης. Ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Αλεσάντρο Μεντρίνι, ο Τακέσι Κιτάνο και η Μπεατρίζ Μιλχαζές συναντήθηκαν με τους τεχνίτες του οίκου Cartier και δημιούργησαν τέσσερα έργα τέχνης που συμβολίζουν την ψυχή και την ανθεκτικότητα των πολύτιμων λίθων, ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Το έργο του Ντέιβιντ Λιντς ονομάζεται «Jeweled Triangle» και είναι στην πραγματικότητα ένα φωτιστικό φτιαγμένο από citrine, αμέθυστο και πράσινο beryl. Η σχέση του με τον οίκο Cartier κρατάει από το 2007, όταν οργανώθηκε μια ρετροσπεκτίβα στον σκηνοθέτη με τίτλο «The Air is on Fire».

«Οταν η Cartier μου ζήτησε να δουλέψω με χρησιμοποιημένους πολύτιμους λίθους σκέφτηκα ότι αυτό είναι μια ευκαιρία. Ξεκίνησα να σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω με αυτούς. Και όταν συγκεντρώνεσαι σε κάτι, οι λύσεις έρχονται από μόνες τους. Αυτό το φωτιστικό δεν θα υπήρχε αν κάποιος δεν μου πρότεινε να το κάνω. Μου άρεσε η ιδέα του φωτός που διαχέεται μέσα από τους πολύτιμους λίθους, δημιουργώντας μια χρωματική παλέτα. Μου αρέσουν τα φωτιστικά. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα που δημιουργούν σε ένα δωμάτιο. Δεν ξέρω τι ατμόσφαιρα θα δημιουργεί αυτό το φωτιστικό σε ένα δωμάτιο, αλλά ελπίζω πως θα είναι μια όμορφη εμπειρία», δήλωσε ο Λιντς σε συνέντευξη του για τη συνεργασία του με τον οίκο.

Στην ίδια συνέντευξη φρόντισε να απαντήσει και στο θέμα που καίει και δεν είναι άλλο από το πότε σκοπεύει να επιστρέψει στο σινεμά. Η απάντηση δεν θα ικανοποιήσει όσους αγωνιούν: «Οπως όλοι ξέρουν, το σινεμά πέρασε μια περίοδο τεράστιων αλλαγών. Και τώρα αυτή η αλλαγή μοιάζει να ολοκληρώνεται. Πολλά πράγματα θα συμβούν ακόμη, αλλά τώρα πια οι ψηφιακές κάμερες ξεπερνούν σε ποιότητα το φιλμ. Και υπάρχουν τόσα πολλά εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο post - production. Αγαπώ το σινεμά. Και αγάπω αυτό που συμνβαίνει. Απλά δεν έχω βρει ακόμη μια ιδέα που να ερωτευτω...»

Δείτε παρακάτω μια παρουσιάση της έκθεσης, βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ιδρύματος Cartier και διαβάστε περισσότερα για τον Ντέιβιντ Λιντς.