Buzz

Ο Μπράιαν Σίνγκερ επιστρέφει στους «Χ-Men»;

στα 10

O Mάθιου Βον το ανακοίνωσε επίσημα: αποχωρεί από τη σκηνοθετική καρέκλα του «X-Men» franchise. Και ποιος τώρα θα πάρει τη θέση του, με το επικείμενο sequel στα σκαριά; Το στούντιο πάντως δήλωσαν ποιον εμπιστεύονται. Εκείνος θα δεχτεί;

Ο Μπράιαν Σίνγκερ επιστρέφει στους «Χ-Men»;
Χιου Τζάκμαν και Μπράιαν Σίνγκερ σε διάλειμμα των γυρισμάτων του πρώτου «X-Men» (2000)

Τέρμα οι «X-Men» για τον Μάθιου Βον. Ο σκηνοθέτης που υπέγραψε το τελευταίο φιλμ του franchise «X-Men: H Πρώτη Γενιά» δεν ενδιαφέρεται να παραμείνει για το πολυαναμενόμενο sequel που φέρει τον τίτλο «X-Men: Days of Future Past». Ενώ κανείς δεν ξέρει επισήμως γιατί αποχώρησε από το project, φαίνεται ότι ο Βον, γενικώς, δεν θέλει να υπογράφει sequel των δουλειών του. Οπως και με το «Kick Ass» - άφησε τη σκηνοθεσία του «Kick Ass 2» στον Τζεφ Γουάντλοου και παρέμεινε στην ταινία απλά ως παραγωγός.

Ετσι και στο «X-Men: Days of Future Past», μπορεί να αφήνει κενή την σκηνοθετική καρέκλα, αλλά δεν εγκαταλείπει εντελώς την ταινία. Παραμένει με το credit του παραγωγού. Ποιος όμως θα πάρει τα ηνία του franchise που δημιουργεί, ταινία με ταινία, όλο και μεγαλύτερες προσδοκίες στους φανς; Η Fox λέγεται ότι έχει πάρει φωτιά: ψάχνει πυρετωδώς αντικαταστάτη γιατί δε θέλει να καθυστερήσει τα γυρίσματα και το πρόγραμμά της. Ο,τι και να γίνει η ταινία θα κάνει πρεμιέρα κανονικά στις 18 Ιουλίου του 2014!

Για αυτό και φήμες θέλουν το στούντιο να επιστρέφει σε εγγυημένες λύσεις. Πρώτη πόρτα που χτύπησαν ήταν αυτή του Μπράιαν Σίνγκερ. Ο σκηνοθέτης που υπέγραψε τις πρώτες δύο ταινίες Χ-Μen, έδωσε στους ήρωες από την χάρτινη διάσταση των κόμικς, κινηματογραφική σάρκα και οστά, και μετάλλαξε την ταινία από απλό action movie σ' ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters όλων των εποχών, θα ήταν ιδανικός για να συνεχίσει (και ίσως ολοκληρώσει;) το franchise.

Ομως από τα «Χ-Men» και «Χ-Men 2» έχουν περάσει 12 και 9 χρόνια αντίστοιχα. Θα δεχόταν τώρα ο Σίνγκερ να επιστρέψει; Και με τι όρους; Και αυτός πάντως διατηρεί το credit του παραγωγού στα sequel των «X-Men», κάτι που σημαίνει ότι είναι ήδη εμπλεκόμενος με το «X-Men: Days of Future Past».

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον πάντως να δούμε πώς θα πλησίαζε τον κινηματογραφικό μύθο που έστησε, μία δεκαετία μετά! Προς το παρόν, ασχολείται με το «Mockingbird Lane»