Buzz

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο μιλά για το «Pacific Rim»

στα 10

Ηταν μια από τις πιο πολυαναμενόμενες παρουσιάσεις στο φετινό Comic-Con. Ενα φιλμ με γιγαντιαία ρομπότ σκηνοθετημένο από τον ντελ Τόρο, μοιάζει με το υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα όνειρα κι όχι μόνο για όσους ντύνονται υπερήρωες σε ένα geek convention. Δείτε τι είπαν σκηνοθέτης και συντελεστές.

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο μιλά για το «Pacific Rim»

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα (των 6.500 θέσεων!), ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρουσίασε το φιλμ περιγράφοντας την ιστορία της ταινίας. Τεράστια τέρατα, που ονομάζονται «Kaiju» επιτίθενται στον πλανήτη μας. Προκειμένου να αμυνθούν οι κάτοικοι της Γης δημιουργούν τεράστια ρομπότ, τα οποία πιλοτάρουν άνθρωποι και η μάχη ρομπότ εναντίον τεράτων ξεκινά.

Σε ένα σύντομο teaser που έδειξε στην αίθουσα η οποία ενθουσιάστηκε, ένα ρομπότ κι ένα τέρας παλεύουν αληθινά θεαματικά, ενώ ο Ιντρις Ελμπα ξεστομίζει την ατάκα «σήμερα ματαιώνουμε την αποκάλυψη». Το σλόγκαν του teaser είναι «για να πολεμήσουμε τα τέρατα, δημιουργήσαμε τέρατα».

Στη συνέχεια ο Γκιγιέρμο απάντησε σε ερωτήσεις μιλώντας ανάμεσα σε άλλα για το πώς προέκυψε το φιλμ: «Θελήσαμε να φτιάξουμε αυτήν την ταινία σαν να ήμαστε κι εμείς απλά fans. Σκεφτήκαμε τι θα μπορούσε να αποτελεί φόρο τιμής σε αγαπημένα κινηματογραφικά είδη, αλλά την ίδια στιγμή να προσφέρει κάτι καινούριο. Σας υπόσχομαι ότι το ύφος, το μέγεθος της ταινίας και οι μάχες που θα δείτε θα είναι απλά απίστευτα. Αλλά θέλαμε να εξερευνήσουμε και τους χαρακτήρες και τα συναισθήματα των ηρώων που βιώνουν μια τέτοια κατάσταση. Φτιάξαμε έναν κόσμο όπου γιγαντιαία τέρατα και ρομπότ συνυπάρχουν αλλά θέλαμε να δούμε τι θα σήμαινε για όλους μας, αν τέτοιου είδους πλάσματα υπήρχαν στ΄ αλήθεια.»

Ο ντελ Τόρο μίλησε επίσης για τα ρομπότ του φιλμ λέγοντας πως το καθένα έχει δύο χειριστές-πιλότους που ο καθένας χειρίζεται ένα ημισφαίριο από το «μυαλό τους». Οι μνήμες και οι ικανότητές τους γίνονται ικανότητες του ρομπότ, κι έτσι υπάρχουν εφτά ρομπότ, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και τις δικές του δυνάμεις.

Οσο για τα τέρατα, αποκάλυψε πως κανένα δεν είναι ο Γκοτζίλα ή κάποιο ήδη γνώριμο τέρας από τα φιλμ της επιστημονικής φαντασίας, αλλά πως όλα δημιουργήθηκαν από την αρχή για τις ανάγκες της ταινίας, «τα σχεδιάσαμε από το πουθενά και έχουμε κάνει τέτοια δουλειά με τα τέρατα που μοιάζει απίστευτη. Κι έχουμε αρκετά από αυτά. Κάποια πετούν, κάποια είναι θαλάσσια, έχουμε τέρατα για όλα τα γούστα!»

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την παρουσίαση της ταινίας από το πάνελ του Comic-con

Περισσότερο «Pacific Rim» εδώ