Buzz

O Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ είναι ο «Don Jon»

στα 10

Ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ μικρύνε τον τίτλο της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας και δίνει στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες...

O Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ είναι ο «Don Jon»

To «Don Jon's Addiction» είναι το σκηνοθετικό μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, είναι η ταινία στην οποία η Σκάρλετ Γιόχανσον αποδεικνύει πως είναι μια σπουδαία ηθοποιός, παίζοντας όχι μόνο με την εικόνα που όλοι έχουν γι' αυτήν αλλά ισοπεδώνοντας όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το τι μπορεί να συμβεί αν γνωρίσεις το κορίτσι των ονείρων σου το βράδυ σε ένα κλαμπ. Και αν και αυτό δεν είναι αρκετό, είναι μια απολαυστική κωμωδία πάνω στο σεξ, τις ανθρώπινες σχέσεις και το κόλημμα με το πορνό.

Το φιλμ του Λέβιτ έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σάντανς, εν μέσω ενθουσιωδών κριτικών, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου για να κερδίσει και τα πλατιά χαμόγελο και της Ευρώπης και είναι έτοιμο για την μεγάλη έξοδο του το καλοκαίρι στην Αμερική, αλλά και στην Ελλάδα όπου ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία προβολής του.

2

Με αφορμή την προβολή της ταινίας στο SXSW Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στο Οστιν του Τέξας, ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ αποφάσισε να κρατήσει μόνο τα βασικά στον τίτλο της ταινίας, κάνοντάς τον «Don Jon» και παρουσιάζει και μερικές νέες φωτογραφίες, σε μια προωθητική καμπάνια που μέχρι πρόσφατα είχε μόνο μια φωτογραφία και που ακόμη δεν έχει μονταριστεί τρέιλερ...

2

Διαβάστε το σκεπτικό του Λέβιτ για τη συντόμευση του τίτλου, θαυμάστε χιούμορ, άποψη και απλότητα και ένα φόρο τιμής στον Τόνι Ντάνζα:

Γεια σε όλους, Οπως έχετε ακούσει ήδη, έγραψα και σκηνοθέτησα μια ταινία πέρσι, η οποία θα βγει αργότερα μέσα στο χρόνο. Πράγμα το οποίο είναι τελείως τρελό και ακόμη κάπως δεν το πιστεύω ότι έχει συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, γράφω αυτό σήμερα για να σας ενημερώσω πως αλλάζω τον τίτλο της ταινίας. Από δω και πέρα ονομάζεται... DON JON. Αποφάσισα να τον αλλάξω, γιατί, πρώτ' απ' όλα, γιατί το "Don Jon" είναι μικρό και απλό και αν με γνωρίζετε, ξέρετε πως είμαι θαυμαστής της λιτότητας. Δεύτερευόντως, ένιωθα πως ο παλιός τίτλος ("Don Jon's Addiction") απέτρεπε ήδη από την αρχή κάποιους ανθρώπους. Ο κόσμος πίστευε πως είναι μια ταινία για τον εθισμό στο πορνό ή το σεξ, που δεν είναι αλήθεια. Μοιάζει σαν να λες πως το «Γεράκι της Μάλτας» είναι μια ταινία για το άγαλμα ενός γερακιού. Το "Don Jon" είναι μια κωμωδία για το πως συμπεριφέρονται μεταξύ τους οι άντρες και οι γυναίκες και πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να γεννήσουν ψευδαισθήσεις για το τι πρέπει να περιμένουμε ο ένας από τον άλλον. Γι' αυτό και η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη σχέση ενός νεαρού άντρα (τον παίζω εγώ) που καταναλώνει πολλή πορνογραφία και μια νεαρή κοπέλα (την παίζει η Σκάρλετ) που καταναλώνει πολλές χολιγουντιανές ρομαντικές κομεντί. Είναι ένα θέμα που προσωπικά βρίσκω συναρπαστικό και ξεκαρδιστικό. Και αφού με παρακολουθείτε, σκέφτηκα να σας δείξω την πρώτη φωτογραφία που κυκλοφορούμε με τον πατέρα του Don, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον σκληρό Τόνι Ντάνζα...»

2

Το Flix είδε στο Βερολίνο το «Don Jon» και ξετρελάθηκε. Διαβάστε εδώ τι είχαμε γράψει μέχρι να μάθουμε νεότερα για το πότε θα δούμε την ταινία στην Ελλάδα.