Buzz

Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Εντουαρτ Νόρτον : «Ψηφίστε για... οτιδήποτε!»

στα 10

Πολιτικοποιημένοι χολιγουντιανοί σταρ προσπαθούν να εφεύρουν τρόπους να ευαισθητοποιήσουν την πολιτική συνείδηση του αμερικανικού λαού και να τους φέρουν στις κάλπες των εκλογών του Νοεμβρίου.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Εντουαρτ Νόρτον : «Ψηφίστε για... οτιδήποτε!»

Πόσο λυπηρό να χρειάζεται ο Αμερικανός πολίτης ένα χιουμοριστικό βίντεο για να μπει στον πειρασμό να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και να μπει στη διαδικασία να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου; Πολύ.

Εχοντας όμως δοκιμάσει κάθε άλλη μέθοδο πολιτικής ευαισθητοποίησης (από τις συναυλίες «Rock the Vote», μέχρι πιο σοβαρά, μελό youtube μηνύματα) οι χολιγουντιανοί σταρ κατέφυγαν στο «Vote 4 Stuff» - μία χιουμοριστική καμπάνια, όπου καλούν τους Αμερικανούς (και ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους ηλικιών 18-25 που είναι και το taget group των ηθοποιών) να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να στείλουν tweets, φωτογραφίες και μικρά βίντεο με «το θέμα» το οποίο θέτουν σε ψηφοφορία γιατί πιστεύουν ότι χρειάζεται να μπει στην ατζέντα των υποψηφίων Προέδρων.

«Αυτές ίσως να είναι και οι πιο σημαντικές εκλογές της γενιάς μας» εξηγεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, του οποίου η εταιρία παραγωγής «Appian Way», βρίσκεται πίσω από την ιδέα. «Για αυτό θα χρησιμοποιήσουμε τα social media για να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες γύρω από τα πραγματικά θέματα...»

«Εσείς αν μπορούσατε να ψηφίσετε για το οποιοδήποτε πράγμα στον κόσμο, τι θα επιλέγατε;» αναρωτιούνται στο βίντεο οι Τζόνα Χιλ, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ελεν, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Εντουαρντ Νόρτον, Σελένα Γκόμεζ, Ζακ Εφρον, ανάμεσα σε άλλους.

Ακολουθούν αστείες (κι όχι τόσο αστείες) απαντήσεις, μέχρι το βίντεο να σοβαρέψει και να τεθούν θέματα ρατσισμού, ανεργίας, παιδείας, γυναικείων δικαιωμάτων. Σκοπός της καμπάνιας να αποδομήσει τις εκλογές ως μία σειρά αποφάσεων για θέματα που απασχολούν καθημερινά τον καθένα. Το καταλαβαίνουμε, απλά μας πιάνει θλίψη που πρέπει κανείς να το κάνει τόσο λιανά σ' έναν λαό. Και πριν προλάβουμε όλοι να κρίνουμε για άλλη μία φορά τον αμερικανικό λαό, ας σκεφτούμε τα δικά μας ποσοστά αποχής και ποιους αυτά στηρίζουν.

Και για να ελαφρύνουμε ξανά την ατμόσφαιρα:

«Σκεφτείτε έξω από τα συνηθισμένα» προκαλεί ο Εντουαρτ Νόρτον και ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο απαντά «το σαββατοκύριακο να διαρκεί 4 μέρες».

Ε, σ' αυτό το τελευταίο προσυπογράφουμε κι εμείς...