Buzz

Λέα Σεντού, Βενσάν Κασέλ: Πεντάμορφοι. Το τέρας που είναι;

στα 10

Ο Κριστόφ Γκανς, έχει σχεδόν έτοιμη την δική του εκδοχή σε μια από τις πιο κλασσικές ιστορίες αγάπης. Και μοιάζει κάπως έτσι.

Λέα Σεντού, Βενσάν Κασέλ: Πεντάμορφοι. Το τέρας που είναι;

Update 28.09: Δείτε στο τέλος του κειμένου την αφίσα της ταινίας, που αποκαλύπτει τον Βενσάν Κασέλ ως τέρας!

Ο Ζαν Κοκτό και η Disney έχουν στο παρελθόν παρουσιάσει ο καθένας με τον τρόπο του δυο αξιοζήλευτες εκδοχές της ιστορίας της «Πεντάμορφης και του Τέρατος», όμως ο Κριστόφ Γκάνς πιστεύει πως έχει κάτι περισσότερο να πει.

Η Λέα Σεντού και ο Βενσάν Κασέλ κρατούν τους δύο βασικούς ρόλους στην δική του εκδοχή του «La Belle et la Bête», τα γυρίσματα της οποίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Ενώ το φιλμ βρίσκεται στο post production και στην δημιουργία των ειδικών εφέ, πριν την έξοδό του στις αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου του 2014, η πρώτη επίσημη εικόνα από την ταινία αποκαλύπτεται.

Και μαζί ένα κείμενο με τις προθέσεις του σκηνοθέτη του:

Το «La Belle et la Bête» είναι η διασκευή μιας ιστορίας της Μαντάμ Ντε Βιλνέβ που δημοσιεύτηκε ανώνυμα το 1740. Αφηγείται την ζωή της Μπελ μιας γεμάτης ζωή κοπέλας που ερωτεύεται το Τέρας, ένα καταραμένο πλάσμα που αναζητά αγάπη και λύτρωση. Το 1760, δημοσιεύτηκε μια συνεπτυγμένη εκδοχή της ιστορίας για παιδιά και ήταν αυτή που ενέπνευσε τόσο τον Κοκτό, οσο και την Disney για τις ταινίες τους. Στην πραγματικότητα η πρωτότυπη ιστορία της Μαντάμ ντε Βιλνέβ, δεν έχει μεταφερθεί ποτέ στο σινεμά μέχρι σήμερα.

Το φιλμ είναι η ιστορία μιας οικογένειας σε κρίση: έχουν χάσει όλα τα υπάρχοντά τους μετά την οικονομική καταστροφή του πατέρα. Η συνάντησή τους με το μυθικό τέρας, στην αρχή ένα πλάσμα τρομακτικό μα στη συνέχεια ελκυστικό, θα τους δώσει την ευκαιρία να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Κατά κάποιο τρόπο, η ιστορία τους μοιάζει σαν μεταφορά για την παρούσα κατάσταση του κόσμου γύρω μας. Κι αυτό είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των παραμυθιών, να παρουσιάζουν αξίες και ιδέες που επιβιώνουν μέσα στα χρόνια.

Το «La Belle et la Bête», μιλά ανάμεσα σε άλλα για την δύναμη των ονείρων και της αγάπης, απέναντι στην διαφθορά και τον υλισμό, ένα θέμα πιο επίκαιρο σήμερα από ποτέ. Και νιώθω ότι είχε έρθει ο καιρός να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτή την ιστορία: ένα απίστευτα σύγχρονο αφήγημα στο οποίο η ποίηση της αγάπης είναι την ίδια στιγμή ένα μήνυμα ελπίδας.

1

Update 08.07: Δείτε μια ακόμη φωτογραφία της Λέα Σεντού1

Update 28.09: Δείτε την αφίσα της ταινίας, που αποκαλύπτει τον Βενσάν Κασέλ ως τέρας!belle