Buzz

«Κάτι πιο ποπ»: Teaser trailer για τις «Αλπεις»

στα 10

Λίγο πριν την προβολή της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ Βενετίας, δείτε αποκλειστικά στο Flix, το ελληνικό teaser των «Αλπεων».

«Κάτι πιο ποπ»: Teaser trailer για τις «Αλπεις»

Καθώς η μέρα για την προβολή τους στη Βενετία πλησιάζει, η ανυπομονησία για τις «Αλπεις», αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Κι αν οι λίγες πληροφορίες για την ιστορία είχαν εξάψει τη φαντασία μας, το πρώτο σύντομο, αλλά απόλυτα αποτελεσματικό teaser, μοιάζει να στοχεύει πιο καίρια, τραβώντας με απροσδόκητο τρόπο το συναισθηματικό χαλί κάτω από τα πόδια μας.

Κυρίως, μην αφήνοντάς σε να σχηματίσεις καμιά καθαρή εικόνα: αυτό που βλέπεις είναι τραγικό ή αστείο; Το δράμα είναι αληθινό ή ερμηνεία; Οι άνθρωποι που κλαίνε το νιώθουν ή όχι; Οι θλιμμένοι χαρακτήρες είναι μέλη της ομάδας των «Αλπεων», ή πονούν στ' αλήθεια; Η μουσική υπονομεύει η υπογραμμίζει τις εικόνες;

Μέχρι να δούμε την ταινία, προτιμάμε να μην προβούμε σε υποθέσεις, μένουμε απλά με μια σειρά από μαγνητικές εικόνες κι ένα ακατάτακτο συναίσθημα, που το μόνο βέβαιο είναι, ότι μας κάνει να θέλουμε περισσότερο.

Προς το παρόν, έχουμε μόνο τα παραπάνω και τη σύνοψη της υπόθεσης:

Μια Νοσοκόμα, ένας Οδηγός Ασθενοφόρου, μια Γυμνάστρια κι ένας Προπονητής, έχουν δημιουργήσει μια επιχείρηση «αντικατάστασης νεκρών προσώπων» που ονομάζεται «Αλπεις». Αναλαμβάνουν με την ανάλογη αμοιβή, να υποδύονται ανθρώπους που έχουν πρόσφατα πεθάνει, προκειμένου να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για τους συγγενείς, τους φίλους, τους συναδέλφους των νεκρών.

Το εύρος και η ποικιλία των ρόλων τους είναι εξαιρετικά μεγάλη, αλλά δεν αναλαμβάνουν οποιαδήποτε δουλειά. Οι αντικαταστάτες θα πρέπει να ταυτίζονται με τους νεκρούς που αντικαθιστούν, να εμπνέονται από τις ζωές τους. Για να υποδυθούν τους ρόλους τους, κάνουν έρευνα, πρόβες και προσέχουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η επιχείρησή τους λειτουργεί παράνομα, κάτω από αυστηρή πειθαρχία την οποία απαιτεί ο αρχηγός τους, ο Οδηγός του Ασθενοφόρου. Ο ίδιος έχει κρατήσει για τον εαυτό του σαν κωδικό του όνομα, το όνομα της υψηλότερης κορυφής των Άλπεων: Mont Blanc.

ΑΛΠΕΙΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος / Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Γιώργος Λάνθιμος / Παραγωγή: Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Γιώργος Λάνθιμος / Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Αρης Σερβετάλης, Τζόννυ Βεκρής, Αριάν Λαμπέντ / © Haos Film 2011 / Διανομή FEELGOOD

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους «15 κανόνες» των «Αλπεων»