Buzz

Και τώρα τι θα κάνει ο Στίβεν Σόντερμπεργκ;

στα 10

Μπορεί να απαρνιέται τη σκηνοθεσία, αλλά το ημερολόγιο του Στίβεν Σόντερμπεργκ είναι γεμάτο σημαντικά events!

Και τώρα τι θα κάνει ο Στίβεν Σόντερμπεργκ;

Το καλοκαίρι μάς… χόρεψε στο ταψί με το «Magic Mike», το χειμώνα μας προκάλεσε «Παρενέργειες», η άνοιξη θα μας βρει «Πίσω απ’ το Κηροπήγιο» και… κάπου εκεί τελειώνουν όλα. Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ έχει δηλώσει ότι πρόκειται να σταματήσει τον κινηματογράφο, τουλάχιστον για τα επόμενα αρκετά χρόνια και είναι αποφασισμένος να τηρήσει την υπόσχεσή του. Αλλά σταυρώνει και λίγο τα δάχτυλά του πίσω από την πλάτη…

Αυτόν τον καιρό ο Σόντερμπεργκ ζωγραφίζει, γράφει το βιβλίο του, ετοιμάζει τα θεατρικά μιούζικαλ «Magic Mike» και «Κλεοπάτρα», σκηνοθετεί, επίσης για το θέατρο, το «The Columbine» του Σκοτ Ζ. Μπερνς με ήρωα κάποιον που επιβίωσε από τους φόνους του Κόλουμπαϊν, ετοιμάζεται να λανσάρει το διαδικτυακό Extension 765.

Κι ακόμα περισσότερο, διασκευάζει το «The Sot-Weed Factor» του Τζον Μπαρθ σε μια 12ωρη τηλεοπτική σειρά! Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε το 1960, εκτυλίσσεται το 1600 και αφηγείται την ιστορία ενός Βρετανού ποιητή που μεταναστεύει στην Αμερική, στο Μέριλαντ, για ν’ αναλάβει την καπνοφυτεία του πατέρα του.

«Νομίζω ότι βρήκα έναν τρόπο να το κάνω φτηνά,» λέει ο Σόντερμπεργκ στο Entertainment Weekly. «Είναι τολμηρός τρόπος. Αν λειτουργήσει, θα είναι σούπερ. Κι αν όχι, δε θα μπορείτε να δείτε ούτε τα 10 πρώτα λεπτά. Δε θέλω να κάνω μια 12ωρη κωμωδία εποχής που να κοστίζει 85 εκατομμύρια. Γι’ αυτό προσπάθησα να σκεφτώ άλλες εναλλακτικές.»

Ο Σόντερμπεργκ δεν αναζητά μόνο μεθόδους για να γίνει, με χαμηλό κόστος η σειρά, αλλά και να του αποφέρει έσοδα: «Μ’ ενδιαφέρει να δω τι είδους καλή συμφωνία μπορώ να κάνω. Οχι να πληρώσει κανείς με τη μία, αλλά να συμμετάσχει και να έχει δικαιώματα πάνω στη σειρά, μ’ έναν τρόπο που να σημαίνει κάτι. Αν ελαττώσω όσο είναι δυνατόν το μπάτζετ, εγώ τι θα κερδίσω; Ολα αλλάζουν τόσο γρήγορα, μπορεί να υπάρχει κάποιος νέος τρόπος να τ’ αρπάξεις, που ακόμα δεν τον ξέρω.»

Σε περίπτωση που ο Στίβεν Σόντερμπεργκ καταφύγει κι αυτός στο crowd funding, θα σας έχουμε ενήμερους για να συνεισφέρετε τον οβολό σας.